Politie Brabant Zuid-Oost

Gezamenlijke verkeerscontrole op de A67

Bladel, 10-12-2011 o Bij een grootschalige integrale verkeerscontrole op de A67 ter hoogte van Bladel zijn vrijdagavond diverse verkeersovertredingen geconstateerd en is voor een bedrag van ruim 700 euro aan openstaande boetes geïnd. Ook verkeersdeelnemers met openstaande belastingschulden liepen tegen de lamp.

ANPR

De politie organiseerde samen met de Belastingdienst en de Douane tussen vrijdagavond 21.00 uur en zaterdagochtend 3.00 uur een integrale verkeerscontrole op de A67 bij Bladel. Tijdens de controle is ook de ANPR ingezet. De ANPR is een camera die is gekoppeld aan een computersysteem in een politieauto waarin kentekens zijn opgeslagen. Deze kentekens kunnen voor verschillende zaken voorkomen, zoals bijvoorbeeld diefstal van een auto of een openstaande boete. Kentekens van passerende voertuigen worden gescand, opgeslagen en razend snel vergeleken met de kentekens die in de bestanden voorkomen.

Resultaten

Door gezamenlijke controle van de ketenpartners zijn zeven verkeersdeelnemers tegen de lamp gelopen omdat ze nog een boete hadden openstaan. Samen moesten zij een bedrag van 759,41 euro betalen. Ook de Belastingdienst had beet. Zij betrapte drie personen die nog een belastingschuld moesten vereffenen. Ter plaatse is een totaalbedrag van
1.661 euro geïnd. De Douane maakte twee keer een verbaal op voor het ontbreken van het eurovignet bij een vrachtwagen. Hier staat een boete van 254 euro op. Ook zijn twee verkeersdeelnemers betrapt op het rijden met te veel drank op. Eén van hen moest het rijbewijs inleveren bij de agenten vanwege een promillage van ruim 1,40. Daarnaast zijn nog tien bekeuringen uitgedeeld, waarvan acht voor het niet kunnen laten zien van het rijbewijs, één voor het voeren van de verkeerde verlichting en één voor een niet in orde zijnde losbreekreminrichting.

Doel

Door de grootschalige aanpak worden weggebruikers zich bewust van het belang van veilig gedrag in het verkeer. Handhaving van de wetgeving levert een bijdrage in het terugdringen van het aantal doden en gewonden. De gezamenlijke werkwijze door verschillende handhavingdisciplines zorgt voor een grotere pakkans. Niet alleen op het gebied van verkeersveiligheid, maar ook op het gebied van drugsaanpak, verboden wapenbezit, veelplegers en bijvoorbeeld openstaande belastingzaken.

Samenwerking

Deze controle is georganiseerd door Politie De Kempen in samenwerking met andere afdelingen van Politie Brabant Zuid-Oost, de Belastingdienst en de Douane. In totaal hebben er ruim veertig handhavers, waarvan dertig politieagenten, actief gecontroleerd.