Politie Brabant Zuid-Oost

Politie zoekt getuigen van straatroof

Eindhoven Stratum, 10-12-2011 o Een jongen uit Eindhoven is vrijdagavond in zijn woonplaats beroofd van zijn rugzak. De politie is op zoek naar getuigen.

Een 15-jarige Eindhovenaar fietste vrijdagavond rond 22.30 uur via de Eindhovense Antoon Coolenlaan naar de Floralaan oost. Ter hoogte van de Aalsterweg vergezelden hem plotseling twee onbekende mannen die een gesprek met hem aangingen. Het slachtoffer vertrouwde de situatie niet waarop hij opeens afdraaide de Bovistenlaan in. Het tweetal volgde hem en dwong hem tot stoppen. Hierop werd de jongen met een onbekend voorwerp tegen zijn hoofd geslagen en haalde één van de daders een op een vuurwapen lijkend voorwerp te voorschijn. Het slachtoffer heeft vervolgens zijn rugzak afgegeven en de daders zijn weggefietst in de richting van de Floralaan Oost. In de rugzak zaten voornamelijk kleding en sleutels. Eén van de daders is blank, ongeveer 1.80 meter lang, heeft lichtblond kort haar en een gespierd postuur. Hij had een overwegend grijze baseball cap op. De tweede dader heeft een lichtgetinte huidskleur, een normaal postuur en is ongeveer 1.75 lang. Hij droeg een zwarte jas. Beide mannen worden rond de 20 jaar geschat.

De politie wil graag in contact komen met getuigen die mogelijk weten wie de daders zijn of anderszins over informatie beschikken die met deze straatroof in verband gebracht kan worden. De politie is bereikbaar op 0900-8844. Anoniem melding doen kan ook, bel dan 0800-7000.