Ingezonden persbericht


()

Persbericht

P E R S B E R I C H T

Extreme contributiestijging van 54% in 4 jaar

50PLUS WIL ALTERNATIEVE BOND VOOR ANBO

HILVERSUM - De partij 50PLUS wil in de maanden januari en februari 2012 onderzoeken of er nieuwe vakbond opgericht kan worden die de plaats van de huidige ANBO kan innemen.
Dat maakte voorzitter Jan Nagel zaterdagavond bekend op Radio 5

De onvrede over de ANBO bestaat al geruime tijd.
Zo stemde de ANBO voor het vooral bij ouderen omstreden pensioenakkoord. Dat gebeurde na raadpleging van slechts 1% van de leden, die bovendien nog verdeeld stemden. Maar vooral de recente contributieverhogingen doen de deur dicht. In een tijd dat de pensioenen al jaren niet geïndexeerd worden en mogelijk zelfs gekort gaan worden, waardoor de ouderen er fors in koopkracht achteruit gaan, verhoogt de ANBO in 2012 de contributie met 8%. De contributie die in 2008 nog 23 euro bedroeg is dan 35,45 euro, een stijging van 54% in vier jaar tijd. Nagel, zelf ook ANBO-lid, noemt een dergelijke stijging onaanvaardbaar.

Jan Nagel is vol lof over de activiteiten van de ANBO- afdelingen in het land die tal van sociale activiteiten organiseren. Dat moet vooral zo blijven en we moeten kijken of we complete afdelingen kunnen overnemen. Doelstelling moet zijn dat de contributie teruggaat naar het peil van 2008 en dat er minder geld naar het landelijke apparaat gaat. Ook vindt Nagel het een goed moment deze discussie te starten omdat er aangekondigd is dat de vakbonden zich het komend half jaar gaan vernieuwen.

Voor de volledige tekst: uitzending gemist Radio 5 zaterdag 10 december 19.03 uur derde item




Ingezonden persbericht