Ingezonden persbericht



- Persbericht -

Johan Cruyff Foundation bereikt mijlpaal van 150 Cruyff Courts

150ste veld door Henk Kesler geopend in Enschede

Enschede, 10 december 2011 - Henk Kesler heeft zaterdag in zijn woonplaats Enschede het 150ste Cruyff Court ter wereld geopend. De Johan Cruyff Foundation behaalt deze mijlpaal in het 14 jarige jubileumjaar van de stichting. Het Cruyff Court wordt vernoemd naar Henk Kesler vanwege zijn inzet voor de stichting Cruyff Courts KNVB Velden.

Kesler was bestuurslid van de Stichting Cruyff Courts KNVB Velden van 2004 tot zijn afscheid als directeur betaald voetbal bij de KNVB. Kesler is belangrijk geweest voor het succes van de CCKV. Dankzij de bijdrage van de KNVB is het mogelijk geweest om van 2005 tot 2010, ruim 100 Cruyff Courts KNVB Velden te realiseren in Nederland. Inmiddels ligger er 150 Cruyff Courts, waarvan 129 in Nederland en 21 in het buitenland.

Henk Kesler opende het veldje samen met wethouder Ed Wallinga en Carole Thate, directeur van de Johan Cruyff Foundation. Na de opening was er een voetbaltoernooi en konden kinderen op het naastgelegen terrein andere sporten proberen zoals een rolstoelbasketbalclinic van de NBB en beachvolleybal.

"Henk Kesler heeft veel betekend voor de stichting Cruyff Courts KNVB Velden. We bedanken zijn inzet en rol de afgelopen jaren door dit veldje aan hem op te dragen.", zegt Carole Thate, directeur Johan Cruyff Foundation.

"De Cruyff Courts KNVB Velden zijn van groot belang voor de jeugd. De kinderen krijgen hiermee een veilige plek in de wijk om te voetballen. De KNVB heeft daar in de afgelopen 7 jaar middels haar rol in de Stichting Cruyff Courts KNVB Velden een belangrijke bijdrage aan geleverd.", zegt Henk Kesler."

"Dat het 150ste Cruyff Court is vernoemd naar mijn voorganger Henk Kesler, geeft het voor de KNVB natuurlijk een bijzonder tintje. Van de 150 Cruyff Courts die er nu zijn, zijn 104 Cruyff Courts KNVB velden - mede mogelijk gemaakt door de nationale voetbalbond. Het zijn steeds weer veldjes die een enorme sociale waarde in de verschillende wijken hebben en waar kinderen uit de buurt veilig kunnen sporten. Dat wij daar een bijdrage aan kunnen leveren, daar zijn we best trots op.", aldus directeur betaald voetbal Bert van Oostveen.

Het Cruyff Court Henk Kesler is aangelegd met kunstgras van TenCate, al sinds het eerste uur partner van de Cruyff Courts. Het veld ligt aan de weg Het Stroink in Enschede en biedt een veilige en mooie omgeving voor kinderen om te sporten. Ook het terrein naast het veld wordt opgeknapt en multifunctioneel ingericht.

Samen met de buurt kijken de Gemeente Enschede en de Cruyff Foundation momenteel naar de beste invulling. De insteek is om in ieder geval basketbal en atletiek terug te laten komen.

De Johan Cruyff Foundation stopt niet bij het aanleggen van veldjes. Jaarlijks worden er op en rond alle veldjes in samenwerking met lokale organisaties en de Johan Cruyff Foundation activiteiten georganiseerd om de jeugd in beweging te krijgen.

Over de Johan Cruyff Foundation

De Johan Cruyff Foundation is in 1997 opgericht uit de wens van Johan Cruijff om kinderen aan het bewegen te krijgen. Sinds de start in 1997 is de Johan Cruyff Foundation uitgegroeid

tot een organisatie die elke dag opnieuw, jeugd in beweging brengt en houdt. De Foundation doet dat door Cruyff Courts te realiseren (openbare trapveldjes waardoor kinderen hun speelruimte terugkrijgen), door sportprojecten voor kinderen met een handicap te ondersteunen en door het organiseren van unieke sportevenementen voor de jeugd.

www.cruyff-foundation.org

Noot voor de redactie (