Ingezonden persbericht


PERSBERICHT, Heerlen, 15 april 2011

Overzichtstentoonstelling Aad de Haas in Rotterdamse Kunsthal

In nauwe samenwerking met SCHUNCK* in Heerlen, het museum dat meer dan 300 werken van Aad de Haas in collectie heeft, en de familie De Haas bereidt de Kunsthal Rotterdam de tentoonstelling 'Geloof, heimwee en liefde' van de Nederlandse kunstenaar Aad de Haas (Rotterdam, 1920 - Schaesberg 1972) voor. De tentoonstelling is van 10 december 2011 tot en met 4 maart 2012 in de Kunsthal te zien.

De tentoonstelling biedt de bezoeker een overzicht van het oeuvre van De Haas waarbij er ruim aandacht besteedt wordt aan zijn vroege schilderijen in 'doezelende stijl', zijn expressionistische periode in de jaren vijftig en zijn late werken waarin de twee stijlen met elkaar lijken te fuseren. 'Geloof, heimwee en liefde' maakt De Haas' opvatting over het kunstenaarschap zichtbaar door naast een groot aantal schilderijen, grafiek en tekeningen, ook brieven, foto's en verschillende stukken huisraad te tonen die De Haas beschilderde met zijn karakteristieke beelden. Leidraad voor de tentoonstelling is een groot aantal zelfportretten die samen een prachtige doorsnede geven van de ontwikkelingen in zijn werk.

Heeft u werk van Aad de Haas?
Voor het maken van de tentoonstelling is de Kunsthal aangewezen op de medewerking van vele partijen waaronder een groot aantal bruikleengevers. De Haas heeft een omvangrijk oeuvre nagelaten. Van veel, met name vroeg werk, is niet bekend waar het zich nu bevindt. Vermoedelijk zijn er veel werken van Aad de Haas, die lang niet altijd bekend zijn bij musea, terecht gekomen in particuliere collecties in de regio Zuid-Holland (met name Rotterdam) en Limburg . De Kunsthal is op zoek naar werken van Aad de Haas die mogelijk in de tentoonstelling kunnen worden opgenomen. Bezit u een schilderij, litho, tekening of ander werk van Aad de Haas, laat het ons weten via 010-4400300 of stuur een email, bij voorkeur met foto naar communicatie@kunsthal.nl.

SCHUNCK*, Postbus 1, 6400 AA Heerlen,