Ingezonden persbericht


Grupo del Sur - Passie voor Piazzolla

Op zaterdag 10 december om 20:30 uur treedt Grupo del Sur op in Theater de Tobbe in Voorburg. Virtuoos bandoneonspel, meeslepende tango's en rauwe emoties: Grupo del Sur raakt u in het hart! Vier Brabantse musici en een Argentijnse bandoneonist voeren u mee naar de wereld van Astor Piazzolla. Een wereld waarin melancholie en hartstocht de boventoon voeren.

Piazzolla was de grote vernieuwer van de Argentijnse tango: de Tango Nuevo. Zijn muziek is niet langer een trend, maar een begrip, met een vaste plaats te midden van andere tijdloze genres. Tangogrootmeesters, jazzmuziek, maar ook klassieke componisten als Bach, Ravel en Stravinsky, hebben hun invloed gehad op zijn muziek.

De musici van Grupo del Sur (letterlijk: groep van het zuiden) weten de juiste toon te treffen en tonen zich een waardig vertolker van Piazzolla. De groep geeft concerten sinds 2007 en speelde op vele kamermuziekpodia en festivals. Begin 2010 verscheen haar eerste CD "Invierno Porteño" en binnenkort verschijnt de tweede, getiteld: "Segundo Movimiento", genoemd naar het tweede deel van het Pianoconcert van Ravel. Dit stuk zal ondermeer op het programma komen als in het volgend seizoen ook de "idolen van Piazzolla" worden belicht, met eigen arrangementen door Grupo del Sur. Op 10 december krijgt u hiervan alvast een voorproefje...

Santiago Cimadevilla - bandoneon
Anne-Marie van de Grint - viool
Paul Hagenaars - gitaar
Hetty Sponselee - piano
Marc van Rooij - contrabas

Website : www.grupodelsur.nl




Ingezonden persbericht