Ingezonden persbericht


Winterfair in Zwartsluis
10 december 2011

Zwartsluis biedt liefhebbers opnieuw een winterfair

Voor de vierde keer is het weer tijd voor de Winterfair, zaterdag 10 december 2011 kunnen liefhebbers van winterfairs wederom terecht in een sfeervol winters centrum in Zwartsluis.

Zwartsluis opent al haar deuren
's Morgens moeten de weekendboodschappen worden gedaan en de huizen schoon geboend, want 's middags is er veel te veel te zien en te doen in en om het centrum van Zwartsluis. Het dorp opent dan al haar deuren. Winkeliers, verenigingen en buurtbewoners hebben het weer gepresteerd: net als voorgaande edities hebben ze weer een bijzonder programma vol winterse taferelen en gezelligheid weten samen te stellen waar jong en oud van zullen kunnen genieten.

Het programma start om 13.00 uur met een opening door de koren 'Kids Praise' en 'Het Hervormd Kerkkoor'. Daarna zijn op ontelbare locaties activiteiten. Van levende kerststallen, verhalenvertellers, inloopconcerten, exposities, kamerconcerten, en tot het bakken van koekjes. Maar ook is er de Sluziger Quiz, Zwartsluis Culinair, Pepernoten strooien (een oud Sluziger gebruik uit de vijftiger jaren), Paardentrams, een doedelzakspeler en een sneeuwman met ballonnenact!

De hele middag zullen de Mastenmakersstraat en het Buitenkwartier weer veranderen in de sfeer van vroegere tijden. En niet alleen de bewoners lopen rond in kleding van toen, in beide straten is veel meer te beleven. Zo is er in de Mastenmakersstraat onder andere een winterlegolandschap en het knusse kersthuis. Er zijn bewegende oude motoren en oude ambachten, en er zijn verhalen en muziek. In het Buitenkwartier wordt er gezorgd dat er hoe dan ook sneeuw ligt. In de Kerkstraat is er het Frans Kwartier. Franse soldaten uit de 18e en 19e eeuw komen een dag terug om herinneringen uit deze barre tijden op te halen.

Aan de Handelskade presenteert de Zeilvloot Zwartsluis zich met mooi verlichte schepen en de nodige muzikale activiteiten. Ondertussen zal de Kerstman ook niet gemist worden op de Winterfair. Hij is de gehele dag op de fair aanwezig.

Volledig programma
Het gebeurt in Zwartsluis! De Winterfair belooft weer een prachtig evenement te worden, dat begint om 13.00 uur en eindigt met een spectaculaire afsluiting die niet gemist mag worden. Rond 18.00-18.15 uur vertrekt Koning Winter vanaf de Staphorsterschutsluis. Rond 18.30 uur zal hij arriveren aan de Handelskade bij de Kolksluis, begeleid door zo'n twintig fakkel dragende duikers. Eenmaal aan de kade zal hij begeleid door de fakkeldragers naar de tent aan de Handelskade gaan waar hij zal worden verwelkomd door Horeca Zwartsluis. Daar zal het programma nog verder gaan tot 21.00 uur 's avonds.

Het volledige programma is te zien via: www.vvvijsseldelta.nl

Noot voor redactie (