Ingezonden persbericht


Parfum de BoemBoem, de oldskool editie.

Op zaterdag 10 december organiseert Parfum de BoemBoem een bouwputtenfietsroute, zoals de fan van het eerste uur ze gewend is. In twee uur tijd worden drie spectaculaire bouwlocaties in Rotterdam bezocht. Hoogtepunt van de tocht is een verkenning van de Markthal-bouwput in het Laurenskwartier.

De fietstochten starten op 10 december om 11.30, 12.00 en 12.30 uur vanaf Rotterdam ByCycle (Schiekade 205, Rotterdam). Vanaf hier worden de deelnemers in groepjes langs de bouwputten geleid. Deelnemers worden uitgenodigd áchter het bouwhek te komen en krijgen plekken te zien die normaal gesproken strikt ontoegankelijk zijn.

Oldskool bouwputten kijken
De route op 10 december betreft een oldskool editie. Dat wil zeggen dat Parfum de BoemBoem een route heeft samengesteld voor de die hard bouwputliefhebber. Deze mag, met laarzen aan en bouwhelm op, op plekken komen die normaal afgesloten zijn voor publiek, omdat ze best onherbergzaam kunnen zijn. Ze zijn rauw, ongepolijst, maar altijd even spectaculair. Parfum de BoemBoem organiseert zijn tours om bewoners en bezoekers van Rotterdam te verleiden om de veranderingen van hun stad mee te beleven, opdat ze de schoonheid van bouwen en slopen zélf zullen ervaren.

Sneak preview Markthal
Eén van de meest zinnenprikkelende bouwputten van het moment is die van de Markthal in het Laurenskwartier. Op dit moment is het een diepe put, waar net duizenden liters water uit geloosd is. Op 10 december opent deze put zijn bouwhekken voor publiek. Deelnemers van Parfum de BoemBoem krijgen hier een exclusieve rondleiding en mogen 14 meter onder straatniveau over de bodem van de bouwput lopen.

Datum: 10 december 2011
Starttijden: 11.30, 12.00 en 12.30 uur
Startlocatie: Rotterdam ByCycle, Schiekade 205 (loopafstand Rotterdam Centraal) Deelname: ¤ 6 per persoon
Reserveren en informatie: www.parfumdeboemboem.nl

Let op!
Kinderen vanaf 12 jaar hebben alleen toegang tot de Markthal-bouwput onder begeleiding van een volwassene.