Paradiso Amsterdam

Finales Grote Prijs van Nederland in Paradiso en Melkweg

Amsterdam, 29 november 2011 - Op zaterdag 10 december presenteren 's lands meest veelbelovende muzikanten zich in de finales van de 26e editie van de Grote Prijs van Nederland 2011, de grootste nationale competitie voor livemuziek. Na kwart- en halve finales door het hele land, wordt tijdens vier finales in Paradiso en Melkweg te Amsterdam bepaald welke singer-songwriter, band, rapper(s) en producer(s) er met de hoofdprijs vandoor gaan. Het prijzenpakket bestaat onder meer uit ¤ 55.000, een videoclip, studiotijd, optredens op festivals en professionele coaching. Daarnaast worden de Xite Publieksprijs en de MCN Beste Muzikant Prijs uitgereikt, beide t.w.v. ¤ 1.000.

Bekijk en beluister hier alle finalisten:

De Finalisten over hun inspiratiebronnen (video, Youtube): http://www.groteprijsvan.nl/de-finalisten-vertellen-over-hun-inspiratiebronnen-video

Muziekcompilaties per genre (gratis downloads, Bandcamp): http://groteprijsvannederland.bandcamp.com

Het programma op zaterdag 10 december ziet er als volgt uit:

SINGER/SONGWRITER - Paradiso - 12:45 uur
Met: Angela Moyra / Half Way Station / Jeroen Kant & Ratten in de Schuur / Port of Call / Sue the Night / Yori Swart. Plus: gastoptreden van Nicole Bus (winnares 2010).

HIPHOP - Paradiso - 20:00 uur
Met: 1Duidig / Fly-Bro / Makkie & KrankJoram / Mulu / Ogri Ai / Zanillya. Plus: gastoptreden van KaliBwoy (winnaar 2010).

ROCK/ALTERNATIVE - Melkweg - 20:00 uur
Met: Evant Garden / Sparrow Falls / Stefany June / The Information / The Pikeys / Woot. Plus: gastoptreden van Ethereal (winnaar 2010).

DANCE/PRODUCERS - Melkweg - 24:00 uur
Met: Foursight / Knarsetand / Presk / Shambok / SQL / The Please. Plus: gastoptreden van Individualism (winnaar 2010).

Kaarten voor de Finales zijn verkrijgbaar via www.groteprijsvan.nl De eerste 500 bezoekers ontvangen de cd Finalisten 2011.

Xite Publieksprijs
De winnaars van de Grote Prijs worden gekozen door een vakjury per categorie. Het publiek kan echter ook vier winnaars kiezen. Tijdens de kwart- en halve finales heeft men al kunnen stemmen met stemmunten in de zaal. Dit zal ook tijdens de finales het geval zijn. Tot de dag van de finale kan er tevens online gestemd worden voor de Xite Publieksprijs via www.groteprijsvan.nl

MCN Beste Muzikant Prijs
De MCN Beste Muzikant Prijs heeft als doel om individuele muzikanten een plek in de spotlight te bieden op basis van de beheersing van hun stem/instrument. De vakjury voor deze prijs bestaat o.a. uit Marien Dorleijn (Moss), Eefje de Visser, Akwasi (Zwart Licht) en Gerry Mendes (GMB/Kyteman).

TV-uitzendingen en online reports
De reports van de finales zijn in de week na de finales via digitale televisie te bekijken op Xite (UPC kanaal 601, Caiway kanaal 57 of via de livestream op xite.nl). Deze reports van 25 minuten worden geproduceerd i.s.m. SAE Institute. Na uitzending zijn ze te bekijken via het Youtube-kanaal van de Grote Prijs.

Meer informatie over de Grote Prijs van Nederland
http://www.groteprijsvan.nl/de-grote-prijs-van-nederland

Jubileumboek 25 jaar Grote Prijs van Nederland
Het jubileum werd vorig jaar gevierd, maar het jubileum boek is nog steeds gratis te downloaden: http://issuu.com/ramong/docs/25jaar_groteprijs_jubileumboek