Ingezonden persbericht


Opposites Attract
10 december 2011 t/m 8 april 2012

Melvin Anderson, als ontwerper internationaal bekend, woont en werkt in Amsterdam. Na een lange en succesvolle carrière als textielontwerper voor modehuizen wereldwijd, verlegde hij zijn werkterrein naar glas. Daarvan maakt hij objecten met verrassende vormen en onverwachte kleurcombinaties. Zijn werk wordt over de hele wereld verkocht en tentoongesteld, vanaf 10 december 2011 voor het eerst in het Nationaal Glasmuseum Leerdam, met Opposites Attract.

Tegenstellingen zijn in het werk en leven van Melvin Anderson volop aanwezig. Afkomstig uit de Caribbean, met wortels op St. Vincent en Aruba kwam hij op jonge leeftijd naar Nederland om te studeren. Als je Melvin vraagt naar zijn identiteit geeft hij dan ook aan Caribisch en Europees te zijn. En dat zie je terug in zijn werken die variëren van aards en organisch -mogelijk een link naar zijn Afrikaanse oorsprong- tot helder, contrastrijk en bijna architectonisch. Met stilistische referenties aan mode, design en een kosmopolitisch bestaan.

In het Nationaal Glasmuseum vertelt zijn werk zijn reis door het leven. Als uitgangspunt het vuur, de inspiratie, met werken die hun decoratieve kracht krijgen doordat ze letterlijk verbrand zijn. Aardse en organische stukken in een kleurenpalet van amber tot diepbruin. En als uitbundige vertaling van Andersons vorige leven als dessinontwerper verleidelijk glanzende en transparante werken in zwart-wit geplaatst in de context van de grote wereldsteden waar dit werk bij verzamelaars een plaats heeft gekregen. Unieke kunstwerken, gerealiseerd in ateliers in Murano, Leerdam en Amsterdam van handgeblazen glas.

Op 8 februari 2012 wordt de exclusieve Glasnacht Opposites Attract georganiseerd in samenwerking met Royal Leerdam Crystal. In het donker wordt de unica geblazen in het bijzijn van Melvin Anderson en ook het Nationaal Glasmuseum zal geopend zijn. Meer informatie vindt u in de bijlage.



Ingezonden persbericht