Ingezonden persbericht


Dode Dierententoonstelling, Amsterdam
Zaterdag 10 december 2011, internationale dierenrechtendag 14:00uur, de Dam, Amsterdam

Dierenrechtenorganisaties Ongehoord en Bite Back openen morgen op de internationale dierenrechtendag, de 'Dode Dierententoonstelling'. Met dode dieren (echte, ooit levende, dode dieren!), videobeelden, flyers, een echte varkenskooi en andere confronterende beelden, kan het winkelend publiek kennis maken met de slachtoffers van vleesconsumptie. Een groep van dertig activisten zal in witte pakken de dode dieren tonen. Met deze ingetogen, maar confronterende actie vragen zij de aandacht voor dierenleed. Ongehoord en Bite Back willen mensen zo aanmoedigen te kiezen voor plantaardige producten.

BITEBACK komt sinds 2003 op voor de belangen van dieren. Zowel in Nederland als in België voeren ze actie tegen dierenleed en prijzen ze plantaardige voeding aan.

20 Juni jl. publiceerde de nieuwe organisatie ONGEHOORD een onderzoek naar de Nederlandse varkensindustrie. Nagenoeg alle nieuwsmedia berichtten die dag van de gewonde, kreupele, verlamde en zieke varkens die te zien zijn op het beeldmateriaal.

BITEBACK en ONGEHOORD zetten zich in voor een gelijkwaardige en respectvolle behandeling van dieren. Alle dieren (mensen, honden, katten, koeien, kippen, varkens, ratten en andere soorten) kunnen emoties ervaren, zoals pijn, blijdschap, plezier en angst. Elk dier is een individu met eigen gevoelens, behoeften en interesses. Elk dier wil leven. Om die reden moedigen de groepen mensen aan om plantaardig te eten.

Marianne Huiberts van BiteBack: "Door geen dierlijke producten te eten, maak ik iedere dag een keuze die letterlijk van levensbelang is voor dieren. Dieren help je pas echt door ze niet op te eten."

EINDE PERSBERICHT




Ingezonden persbericht