Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 09-12-2011

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 10 december
Radio 1 - 11.04 uur

TROS KAMERBREED OVER BEGROTINGSVERDRAG

In TROS KAMERBREED van zaterdag 10 december zijn de financieel woordvoerders uit de Tweede Kamer te gast: Ronald Plasterk (PvdA), Ewout Irrgang (SP) en Elly Blanksma (CDA).

De Europese 'top der toppen' heeft een uitkomst. 17 eurolanden sluiten een begrotingsverdrag dat stelt dat de begrotingen van de betreffende landen op orde moeten zijn. Groot-Brittannië wilde hier niet aan meedoen en de andere 9 EU-landen mogen zelf kiezen of ze zich bij het verdrag willen aansluiten. Deze uitkomst is in één nacht tot stand gekomen. De Britse premier Cameron drijft steeds verder weg van het continent, Angela Merkel krijgt niet helemaal haar zin, zij had graag alle 27 landen in dit verdrag gezien, Nicolas Sarkozy moet even slikken omdat het aantal eurolanden dat meedoet groter is dan hij had gewild en Mark Rutte is blij... maar voor hoelang? Het EU-besluit heeft behoorlijke financiële consequenties voor Nederland.

Het kabinet Rutte moet flink bezuinigen bovenop de eerder aangekondigde bezuinigingen. De oppositie ligt op ramkoers en laat geen moment voorbijgaan om van het verdrag een monster te maken. De financiële woordvoerders Elly Blanksma (CDA), Ewout Irrgang (SP) en Ronald Plasterk (PvdA) praten in TROS KAMERBREED over het verdrag, de gevolgen voor Nederland en leggen uit waar de hardste klappen gaan vallen.

TROS Kamerbreed, elke zaterdag live tussen 11 en 12 uur op Radio 1.

Presentatie: Kees Boonman en Margriet Vroomans.