Politie Midden- en West Brabant

Politie ruimt hennepkwekerij in Zegge

Zegge, 11-12-2011

Een overlast melding leidde de politie zaterdag 10 december 2011 naar een hennepkwekerij op de Dorestede in Zegge. Agenten troffen op de zolderverdieping van de woning een wietplantage, bestaande uit 168 hennepplanten. Ook lagen er resten van een eerdere oogst. De bewoner (50) van het huis werd gearresteerd op verdenking van overtreding van de Opiumwet.

In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de plantage laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Dat duurde de gehele dag. Daarbij zijn het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Vervolgens zijn al deze goederen vernietigd.

De politie in Midden- en West-Brabant geeft veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak
stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 11-12-2011 13:37 | © Regio Midden en West Brabant |