Ingezonden persbericht


Persbericht
Charmante sfeer tijdens Winterfair in Zwartsluis
10 december 2011

Charmante sfeer tijdens Winterfair in Zwartsluis
Veel waardering van publiek

Bij de vierde editie van de Winterfair in Zwartsluis liet Zwartsluis zien waar zij goed in is, het creëren van een intieme en charmante sfeer gedragen door inwoners, ondernemers, instellingen en verenigingen.

Het toegestroomde publiek wist dit ook dit jaar duidelijk te waarderen en genoot van de verschillende programma's op de diverse locaties. Net zoals in voorgaande jaren was er veel bewondering voor de bewoners van het Buitenkwartier die weer in hun tijdmachine waren gestapt terug naar begin 1900. In de koude sneeuw hingen wasgoed en visnetten te drogen, kregen schoolkinderen les van een best wel strenge schooljuffrouw (die oogluikend toestond dat er lekker gesnoept werd van een heerlijke dropstaaf) en konden gasten versnaperingen bij enkele tentjes.

In de Mastenmakersstraat was er dit jaar het winterlegolandschap en natuurlijk het knusse kersthuis, maar ook bewegende oude motoren en oude ambachten. Ook was hier een vol programma met verhalenvertellers en muzikale intermezzo's.

In de Hervormde Kerk was er een doorlopend programma, net als in een tent op de handelskade. En in de Kerkstraat was er dit jaar voor het eerst een Frans Kwartier met gevaarlijk ogende Franse soldaten, een landloper en wat aardige 'deernes'. Rondom en in de Kerkstraat was er een kunstmarkt, verhalenvertellers en muzikale intermezzo's.

Veel bezoekers namen van de gelegenheid gebruik om het nieuwe bezoekerscentrum 'De Sluuspoort' eens van binnen te bekijken. Eenmaal binnen werden zij daar ook weer getrakteerd op een gevarieerd programma.

De Winterfair werd afgesloten met de aankomst van Koning Winter. Hij kwam aan het eind van de dag aan met de ZS13 bij de Kolksluis, begeleidt door diverse fakkeldragers. In de tent van Horeca Zwartsluis werd de avond nog afgesloten met een gezellige proeverij.

Noot voor redactie (