Gemeente Cranendonck


Gratis workshop voor jongeren: Slim met geld

Merel (18): "Als ik iets leuks zie wil ik het meteen hebben. Ik heb een laptop op afbetaling gekocht, geld van mijn moeder en vriendinnen geleend en sta sinds een aantal maanden rood op de bank. Ik mag wel uitkijken dat ik geen schulden krijg. Eigenlijk heb ik die al."

Omgaan met geld is voor veel jongeren lastig. Lange tijd betalen ouders alles, maar op een gegeven moment moeten jongeren zelf rond zien te komen. Hoe ga je om met je zak- en kleedgeld, verdiensten uit een bijbaantje of studiefinanciering? Hoe zorg je ervoor dat je niet te veel uitgeeft? Dat dat best moeilijk is, blijkt uit het feit dat steeds meer jongeren schulden hebben. Een scooter op afbetaling, rood staan op de bank... geld lenen lijkt heel makkelijk, maar jongeren denken vaak niet na over hoe ze de lening weer kunnen terugbetalen. In de workshop Slim met geld leren jongeren verstandig om te gaan met geld of wat ze kunnen doen als ze al schulden hebben.

Wanneer? maandag 12 december en maandag 19 december van 18.30 - 20.30 uur.

Waar? gemeenschapshuis De Borgh, Dr.Ant.Mathijsenstraat 15 Budel, zaal 7.

Kosten? De workshops zijn GRATIS.

Aanmelden: Stuur een e-mail naar backofficeCJG@cranendonck.nl onder vermelding van: `slim met geld' en je naam, adres, woonplaats, telefoon en e-mailadres.

Of bel met 06-12936383
(op maandag, dinsdag en donderdag tijdens kantooruren)

Minimaal aantal deelnemers is 6.