Hoefnet

Nieuws

WK-pony Ewoud Boom overleden

12-12-2011

De 9-jarige ruin Bronski Flower's Bliksem waarmee Ewoud Boom in september deelnam aan het WK voor ponymennen in Lipica, is gisteren tijdens een ontspannen buitenrit voor de koets overleden aan een hartstilstand.

"We maken op zondag altijd een buitenrit met de kinderen en toen we een half uurtje onderweg waren zakte Bliksem plots in elkaar," vertelt Ewoud Boom. "Hij is ter plaatse overleden en heeft gelukkig geen pijn gehad."
Boom had Bliksem sinds maart 2011 op stal en de ruin liep vrijwel alle nationale wedstrijden en het WK in Lipica in het dressuurspan van de menner uit Nijkerk. Op het WK behaalde Ewoud met Bliksem de achtste plaats in de dressuur, won de marathon en droeg met zijn vijfde plaats in het eindklassement fors bij aan de zilveren teammedaille van Nederland. Voor Ewoud is het verlies van Bliksem een enorm gemis: "Hij begon het net goed te doen en we hadden in de planning om hem volgend jaar ook in de marathon in te zetten."
Bronski Flowers Bliksem was in eigendom van Gerda Brons, die de ruin aan Ewoud ter beschikking had gesteld voor de samengestelde mensport.Bron: Hoefnet.nl

Overname zonder voorafgaande toestemming van de redactie is niet toegestaan.

Bliksem (rechts) op het WK in Lipica 2011 Bliksem (rechts) op het WK in Lipica 2011