Politie Twente

Honden vergiftigd
Enschede
Zaterdag 10 december deed een 39-jarige vrouw uit Enschede aangifte van vergiftiging van haar twee honden. Vrijdagmiddag werden haar beide honden om onduidelijke reden ernstig ziek. De dierenarts constateerde dat beide honden vergiftigd waren. Een van de twee honden moest uit zijn lijden worden verlost. De tweede hond heeft het overleefd ondanks deze ook ernstig ziek is geweest. Mogelijk dat door de brievenbus van de woning aan de Oostveenweg vergiftigd voedsel naar binnen is gegooid waarvan beide honden gegeten hebben. Wellicht zijn er mensen die iets meer weten. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Enschede 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011116910)

Twee gewonden bij aanrijding
Markelo
Een 24-jarige automobiliste uit Goor en haar 8-jarige nichtje uit Enschede raakten zondag 11 december gewond bij een eenzijdige aanrijding.

Zondagmorgen 11 december omstreeks 09.45 uur kreeg de politie melding van een eenzijdige aanrijding op de Larenseweg in Markelo. Een 24-jarige automobiliste reed samen met haar passagier over de Larenseweg, gaande in de richting van Laren. Door onbekende oorzaak verloor de automobiliste de controle over haar voertuig, waarna de auto in een slip kwam. De auto botste tegen een talud en belandde op de kop. Beide inzittenden raakten gewond en werden met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2011117436)

Auto-inbreker op heterdaad aangehouden Enschede
Zondagmorgen 11 december is een 38-jarige Enschedeër op heterdaad aangehouden op verdenking van het plegen van een auto-inbraak.

Zondagmorgen kwam omstreeks 07.00 uur een melding binnen dat op de Waterdriebladlaan in Enschede een persoon rondliep die met een zaklamp in geparkeerde auto's scheen. Agenten gingen ter plaatse en troffen een man aan die zich achter een auto had verstopt. Een ruit van de auto was ingeslagen. De man bleek inbrekerswerktuig bij zich te hebben. Ook werden in zijn jas meerdere goederen aangetroffen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn, waaronder een aantal navigatiesystemen. De man, een 38-jarige Enschedeër, werd aangehouden op verdenking van auto-inbraak en is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

De politie vermoedt dat de man in meerdere auto's in de omgeving van de Waterdriebladlaan in Enschede heeft ingebroken. Eventuele gedupeerden worden verzocht aangifte te doen. Dit kan door te bellen naar Politie Twente, 0900-8844. Ook kan aangifte worden gedaan via internet, op www.politie.nl. (2011117422)

Aanrijding op A35
Enschede
Zondagavond 11 december werd een aanrijding gemeld op de A35, ter hoogte van Enschede. Een 26-jarige automobilist verloor de controle over zijn voertuig, botste tegen de vangrail en kwam midden op de weg tot stilstand. Ambulancepersoneel heeft de automobilist ter plaatse nagekeken. Om een veilige werksituatie te creëren werd een opvallende politieauto voor het beschadigde voertuig gezet. Ondanks dat de blauwe zwaailichten geactiveerd waren en agenten overige bestuurders attendeerden op de aanrijding werd dit niet opgemerkt door een 78-jarige automobilist uit Enschede. Deze reed vol tegen de politieauto. De drie auto's moesten worden weggesleept. (2011117514)

Man gewond bij aanrijding
Losser
Maandagmorgen 12 december vond omstreeks 07.15 uur een aanrijding plaats in Losser. Hierbij raakte een 38-jarige Enschedeër gewond.

Omstreeks 07.15 uur reed de 38-jarige Enschedeër op de Gronausestraat in Losser, komend vanuit de richting Hoofdstraat. Bij de kruising met de Nijverheidstraat stond hij voorgesorteerd om linksaf de Nijverheidstraat in te rijden. Een 24-jarige automobilist uit Overdinkel reed eveneens op de Gronausestraat in dezelfde richting. Door onbekende oorzaak botste de 24-jarige automobilist achterop de auto van de 38-jarige Enschedeër. De Enschedeër raakte hierbij gewond. Hij is door de brandweer uit zijn auto bevrijd en is met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (2011117604)

Controle in verband met parkeeroverlast Enschede
Vrijdagavond 9 december is door Politie Twente, in samenwerking met Gemeente Enschede, een controle uitgevoerd aan de Wenninkgaarde. Dit in verband met veel meldingen over parkeeroverlast. Er wordt nog veelvuldig geparkeerd buiten de daarvoor bestemde parkeerhavens. Dit zorgt voor overlast voor hulpdiensten en omwonenden en het hindert de verkeersdoorstroming. Tussen 22.00 en 02.00 uur is gecontroleerd. In totaal zijn 48 bonnen uitgeschreven in verband met foutief parkeren.
-----------------------



Politie Twente