Sint Franciscus Gasthuis
Geslaagde Bruggenloop 2011 dankzij team Franciscus Vrienden

Op zondag 11 december 2011 hebben negentien deelnemers van het hardloopteam Franciscus Vrienden met een mooi resultaat de eindstreep van de Bruggenloop 2011 behaald. Met deze sportieve bijdrage hebben zij samen met hun sponsoren meer dan 3500,- opgehaald voor het realiseren van een kindvriendelijke wachtruimte op de afdeling Chirurgie en Gipskamer van het Sint Franciscus Gasthuis.

Initiator Franciscus Vriendenfonds, de vriendenstichting van het Sint Franciscus Gasthuis, bedankt de deelnemers en alle mensen die hen hebben gesteund hartelijk voor deze mooie bijdrage. Met deze fantastische opbrengst kan de kindvriendelijke wachtruimte bijna worden gerealiseerd. De komende tijd zet het Franciscus Vriendenfonds zijn zoektocht naar steun voort om dit mooie project daadwerkelijk in 2012 te kunnen verwezenlijken.

Kinderwachtruimte Chirurgie en Gipskamer

Jaarlijks worden ongeveer 2.000 kinderen gezien op de afdeling Chirurgie van het Sint Franciscus Gasthuis ter voorbereiding op een mogelijke operatie of het verkrijgen van gips voor breuken. Nu moeten deze jonge patiëntjes wachten in dezelfde wachtkamer als die van volwassenen. Om het leed van kinderen even te doen vergeten, richt het Franciscus Vriendenfonds graag een eigen vrolijke wachtruimte voor hen in waar zij zich kunnen vermaken met speelgoed en televisie kijken. Daarnaast wordt de Gipskamer ook kindvriendelijker ingericht.