72 Uur non-stop radio: Glazen Studentenbus langs drie steden Randstad

Persbericht van Hogeschool INHOLLAND

Haarlem - 25 studenten van Inholland maken reizend door de Randstad 72 uur non-stop radio vanuit een Glazen Studentenbus. De Glazen Studentenbus staat op 13 december in Den Haag, op de 14de in Rotterdam en op de 15de in Haarlem. Op elke locatie wordt 24 uur lang radio gemaakt voor Serious Request en het goede doel: het Rode Kruis. De opening in Den Haag wordt gedaan door Boris van der Ham (D'66), Anne-Wil Lucas (VVD) en Tanja Jadnanansing (PvdA) en Doekle Terpstra, voorzitter CvB Inholland.

Ieder uur wordt er tevens een opdracht uitgevoerd. Tijdens de uitzendingen werkt het studententeam samen met gast-dj's van onder andere 3FM, SlamFM, Veronica, Decibel, Q-music en het oude Kink FM. Het evenement wordt voor en door studenten georganiseerd en uitgevoerd. Er worden verschillende optredens uitgevoerd, waaronder L4. Daarnaast is er op elke locatie een feest of borrel waar gezelligheid voorop staat.

De 25 radiostudenten van Inholland organiseren de Glazen Studentenbus om geld in te zamelen voor Serious Request. Na twee keer het Glazen Studentenhuis georganiseerd te hebben in Haarlem waren de studenten van Inholland toe aan een nieuwe actie om de vorige te overtreffen. De Glazen Studentenbus wordt georganiseerd door een project- en productieteam bestaande uit 25 studenten van drie locaties. Het inzamelingsidee is in 2009 ontstaan en bedoeld om studenten een reële en goede ervaring op te laten doen met behulp van de meest actuele media-instrumenten, met steun van professionals van Hogeschool Inholland.

13 december: Den Haag
De opening in Den Haag wordt gedaan door Boris van der Ham (D'66), Anne-Wil Lucas (VVD) en Tanja Jadnanansing (PvdA) en Doekle Terpstra, voorzitter CvB Inholland.
In de avond is er een feest in Millers Den Haag waar onder andere Billy de Klit optreedt. (www.millersdenhaag.nl).
Adres: Het plein, Den Haag
Tijd: 13 december 12:00 uur tot en met 14 december 04:00 uur

14 december: Rotterdam
De Glazen Studentenbus wordt in Rotterdam geopend door burgemeester Aboutaleb, Chicks and the City komen radio maken en er is ook een feest in Party Piano Bar Swing.
Adres: Coolsingel 42, 3011 AD Rotterdam
Tijd: 14 december 09:00 uur tot en met 15 december 04:00 uur

15 december: Haarlem
De Haarlemse burgemeester Bernt Schneiders opent de bus in Haarlem. Collegevoorzitter Doekle Terpstra sluit hier (op 16 december) de Glazen Studentenbus af. Ook zijn er verschillende kraampjes waar winterse versnaperingen aangeboden worden. Als laatste heeft Inholland Academy er voor gezorgd dat Philip de Roo op 16 december om 10:00 uur een gastcollege geeft.
Adres: Bijdorplaan 15, 2015 CE Haarlem (bij Inholland Haarlem) Tijd: 15 december 09:00 uur tot en met 16 december 12:00

Links:
http://www.glazenstudentenbus.nl



Razende Robot Reporter