Waterschap Rivierenland

en Ooijpolder vastgesteld

Streefpeilen oppervlaktewateren Groesbeek en Ooijpolder vastgesteld

Het Algemeen Bestuur van Waterschap Rivierenland heeft ingestemd met de herziening van het streefpeilbesluit Groesbeek en het streefpeilbesluit Ooijpolder. Het gaat hier om de peilen in sloten en andere watergangen in het gebied tussen de stuwwal bij Nijmegen, de Waal en de grens met Duitsland. In de besluiten staat beschreven welke waterpeilen het waterschap nastreeft en binnen welke bandbreedte de waterpeilen mogen fluctueren.

De bestaande streefpeilbesluiten dateren van 2001. Omdat het waterschap de wettelijke verplichting heeft om een keer in de tien jaar de peilen te herzien zijn er voor deze gebieden nieuwe streefpeilbesluiten opgesteld. Tijdens de voorbereiding is er intensief overleg geweest met belanghebbenden. Zo kon het waterschap de waterpeilen zoveel mogelijk afstemmen op aanwezige functies als natuur, landbouw, bebouwing. In de meeste gevallen was dit al het geval. In één van de peilgebieden wijzigt het huidige peil en wordt een flexibel peilbeheer ingevoerd. Dit betreft het peilgebied van het Hollands-Duits gemaal, waar de invoering van flexibel peilbeheer onder andere de ontwikkeling van de aanwezige rietoevers langs `t Meertje zal bevorderen.

Instellen van peilen

De nieuw vastgestelde streefpeilen zullen vanaf 15 december 2011 van kracht zijn. Het waterschap heeft vervolgens de taak om de peilen zo goed mogelijk te handhaven. De officiële bekendmaking staat op 14 december 2011 in het digitale Waterschapsblad (in te zien op www.waterschaprivierenland.nl/actueel/bekendmakingen ). Van 15 december 2011 tot en met 25 januari 2012 liggen de besluiten met bijbehorende documenten ter inzage. Tijdens deze periode is het mogelijk om beroep aan te tekenen. Kijk voor meer informatie op
http://www.waterschaprivierenland.nl/werk_in_de_buurt/peilbesluiten.