Ingezonden persbericht



- Persbericht -

Genomineerden 'Yunomi Vrouw van het Jaar' bekend
Nederlandse vrouwen stemmen op tien meest inspirerende verhalen

Rotterdam, dinsdag 13 december 2011 - Leden van het interactieve vrouwenplatform Yunomi kunnen vanaf vandaag tot en met 25 december stemmen op een van de tien genomineerde vrouwen voor de titel 'Yunomi Vrouw van het Jaar'. Uit honderden verhalen in de dagelijkse online rubriek 'Vrouw van de Dag' inspireerden de persoonlijke verhalen van deze tien genomineerde vrouwen anderen het meest. Op donderdag 12 januari maakt Yunomi de winnares bekend. De 'Yunomi Vrouw van het Jaar' wint de gelijknamige award en een cheque ter waarde van ¤ 500,-.

"Yunomi is ervan overtuigd dat iedere vrouw een bijzonder verhaal heeft dat anderen kan inspireren en daarom de moeite waard is om te delen. In de dagelijkse rubriek 'Vrouw van de Dag' worden deze verhalen online gedeeld. Ook dit jaar zijn talloze verhalen voorbij gekomen met inspirerende, emotionele en persoonlijke aspecten. Uit deze verhalen zijn de tien meest bijzondere gekozen", aldus Els Timans, verantwoordelijke Yunomi.



Klik op een genomineerde en bekijk haar inspirerende video.

Klik hier voor een afbeelding in hoge resolutie van elke genomineerde.

In 2010 werd Bianca Slot (25) uit Zaandam verkozen tot 'Yunomi Vrouw van het Jaar'. Bianca begon zes jaar geleden als vrijwilligster bij Stichting Dierenhulp zonder Grenzen. In haar persoonlijke verhaal vertelde ze dat ze daar veel mensen heeft ontmoet met dezelfde passie voor dieren en dit gaf haar sociale leven een enorme oppepper. Bovendien is haar zelfvertrouwen sindsdien enorm gegroeid met als toekomstdroom om zelf een dierenasiel op te zetten.

Over Yunomi: de leukste site door en voor vrouwen Door de combinatie gezin, huishouden en werk hebben vooral vrouwen tussen de 30 en 50 jaar steeds minder tijd voor zichzelf en gunnen ze zich weinig extra's. Yunomi biedt vrouwen een podium om hun eigen verhaal te delen of te reageren op inspirerende verhalen van anderen. Daarnaast kunnen ze tips uitwisselen, lekkere recepten raadplegen en leuke prijzen winnen door actief te zijn op de site. Sinds de start van Yunomi in juni 2009 hebben de leden meer dan 5 miljoen reacties geplaatst. Meer dan 370.000 vrouwen zijn lid van het Benelux platform dat maandelijks maar liefst 700.000 unieke bezoekers telt.


- Einde persbericht -

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht