Een succesvol MVO verhaal voor Telenet en BW Imsir

13/12/2011 11:28

VLAB

Beschutte werkplaats Imsir helpt Telenet jaarlijks 374 ton afval te besparen

De samenwerking tussen Telenet en BW Imsir kreeg op 8 december de publieksprijs bij de uitreiking van de jaarlijkse 'supply chain award' (een jaarlijkse verkiezing van de beste logistiekprojecten van het voorbije jaar door de logistieke sector in België). Andere genomineerden waren Delhaize, Nespresso en Caterpilar.

Op 13 december benoemt de Vlaamse Federatie van Beschutte Werkplaatsen Telenet tot ambassadeur van de beschutte tewerkstelling.

Recyclage van het hoogste niveau

U bent abonnee bij Telenet en uw modem is aan vervanging toe. U brengt uw modem naar de Telenet winkel in uw buurt. Vandaar recht naar het containerpark denkt u? Toch niet, deze modems krijgen dankzij zorgvuldige bewerking in BW Imsir een tweede leven.

Alle settopboxen en modems die klanten terugbrengen naar de Telenet Centers, komen terecht in de beschermde werkplaats van Boom. Daar worden de ontvangen goederen uitgepakt, geteld en gesorteerd. De werknemers van Imsir testen een deel van de toestellen via moderne testbanken. De nog werkende boxen en modems poetsen ze op en geven ze een nieuwe verpakking, zodat ze helemaal klaar zijn voor hergebruik.

Roger Lerminiaux, directeur Imsir: "Om dit alles mogelijk te maken voor onze medewerkers, worden de verschillende taken opgesplist in eenvoudige deeltaken. Door kleuren en symbolen te gebruiken, maken we het werk bevattelijk. Dit neemt niet weg dat we aan de meest strikte kwaliteitseisen voldoen. Sinds november 2011 kregen we voor ons kwaliteitsbeleid een ISO 9001 certificaat toegekend."

Imsir

BW Imsir stelt meer dan 140 werknemers te werk. Daarvan werken 45 personen in de afdeling 'Reverse Logistics' van Telenet. Daarnaast is Imsir ook het grootste Belgische fietsassemblagebedrijf : per jaar worden er op de 2 montagelijnen ongeveer 35.000 fietsen en 100.000 fietswielen gebouwd.

Beschutte werkplaatsen in Vlaanderen

De 67 beschutte werkplaatsen in Vlaanderen stellen samen meer dan 19.000 werknemers te werk, waarvan 16.000 met een arbeidshandicap. Zij stellen elke dag hun talenten ter beschikking om voor de klanten van de beschutte werkplaatsen creatieve en kwaliteitsvolle oplossingen te bieden voor de meest uiteenlopende opdrachten. Jobs op maat en een uitgebreide expertise in kwaliteitsvolle begeleiding maken een optimale ontplooiing van hun competenties en capaciteiten mogelijk.

Meer info?

Roger Lerminiaux, directeur BW Imsir, 03/44.32.131

Nathalie Colsoul, stafmedewerker VLAB, 0476/47.41.45 of nathalie.colsoul@vlab.be

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel