Ingezonden persbericht


Interoute en SIPCOM bieden gezamenlijk gehoste Lync Server 2010-oplossing Samenwerking stelt klanten in staat wereldwijde binnenkomende en uitgaande communicatie te concentreren op één platform

Schiphol-Rijk, 13 december 2011 - Interoute, eigenaar van het grootste cloud-servicesplatform in Europa, tekent een strategisch partnership met SIPCOM. De twee bedrijven starten met het leveren van Microsoft® Lync(TM) Server 2010 op de Europese markt. Interoute neemt het Unified Communications-platform van SIPCOM op in zijn pan-Europese cloud. Hierdoor zijn klanten in staat om hun medewerkers effectief te laten communiceren, ongeacht hun locatie.

Organisaties die hun communicatie onderbrengen bij SIPCOM en Interoute, profiteren van één interface voor hun wereldwijde binnenkomende en uitgaande Voice-over-IP-communicatie. Zij hoeven geen complexe softwarearchitecturen te combineren of te starten met kostbare migratieprojecten. Bovendien maken nieuwe licentievoorwaarden van Microsoft het makkelijk om over te stappen naar een gehoste cloud-omgeving zonder extra kosten.

De gehoste Lync-omgeving van SIPCOM en Interoute biedt organisaties de mogelijkheid om per gebruiker af te rekenen, wat zorgt voor meer flexibiliteit en een betere return on investment.

Daniel Allen, CEO van SIPCOM, zegt: "We zijn erg enthousiast over deze samenwerking. De reikwijdte van het pan-Europese hostingplatform van Interoute betekent dat we onze communicatieoplossingen aan een breder publiek kunnen bieden. De expertise van Interoute in SIP Trunking is een perfecte aanvulling op onze Lync 2010-oplossing."

Andrew Lund, EMEA Director B2B Channels, Hosting en Partner Cloud bij Microsoft: "Microsoft blijft vooroplopen qua enorme mogelijkheden van gehoste Unified Communications. Unified Communications combineert de kracht van Lync 2010 met de beste partnerecosystemen. Wij geloven dat Interoute dankzij zijn pan-EMEA-netwerk en cloud-platform de beste eindgebruikerservaring kan bieden aan zakelijke klanten. Door deze elementen te combineren, biedt Interoute de zakelijke markt een volledig Unified Communications- en spraakaanbod dat mogelijk gemaakt wordt door SIPCOM."

Matthew Finnie, CTO van Interoute: "Er bestaat een sterke noodzaak om bedrijven te voorzien van volledige Unified Communications-diensten die ze helpen bij het inspelen op veranderde communicatiebehoeften. Door samen te werken met SIPCOM, maken we het voor organisaties makkelijker om hun communicatie te verbeteren."

De certificering van Interoute One door Microsoft betekent dat Interoute-klanten profiteren van volledige Microsoft-ondersteuning. Dit biedt Interoute het nodige concurrentievoordeel. Bedrijven die SIP Trunking bieden zonder certificering, kunnen geen beroep doen op Microsoft-ondersteuning.

Interoute werd in oktober 2011 uitgeroepen tot Unified Communications European Service Provider of the Year tijdens de Frost & Sullivan European ICT Awards. Het bedrijf kreeg de onderscheiding voor de manier waarop het zakelijke diensten beschikbaar maakt via de cloud.

Over SIPCOM

SIPCOM biedt partners toegang tot een Global Services Network dat gehoste software en communicatie biedt via een hoogwaardig netwerk en infrastructuurplatform. Alle diensten worden ondersteund door strategisch gelegen datacenters over de gehele wereld. SIPCOM biedt partners gehoste applicaties waaronder Lync 2010 met Enterprise Voice. Andere toepassingen zijn onder meer hosted Exchange en SharePoint 2010.

Over Interoute

Interoute Communications Ltd. is de eigenaar en operator van het grootste platform voor cloud-diensten van Europa, dat meer dan zestigduizend kilometer glasvezel, acht hostingdatacentra en 32 colocaties omvat, en nog eens 140 partnerdatacentra door geheel Europa. Het full-service Unified ICT-platform van Interoute bedient grootzakelijke klanten en multinationals, alle grote Europese telecomaanbieders, de belangrijkste operators in Noord-Amerika en Zuidoost-Azië, overheden en universiteiten. Interoute is voor deze organisaties de ideale partner voor computing, connectiviteit en communicatie, en voor de ontwikkeling van nieuwe diensten. De Unified ICT-strategie van het bedrijf is bij uitstek geschikt voor organisaties die zoeken naar een schaalbaar en veilig platform zonder beperkingen, wat de basis biedt voor hun spraak-, video-, computing- en datadiensten. Daarnaast is het platform ideaal voor serviceproviders die behoefte hebben aan internationale datat ransit en -infrastructuren met een hoge capaciteit. Interoute heeft kantoren op het gehele Europese vasteland, in Noord-Amerika en Dubai, en is eigenaar en operator van stedelijke netwerkringen in de belangrijke Europese zakencentra. Voor meer informatie: www.interoute.com.