Forum


14 december 2011

Jeugd, Opvoedhulp en Ouderbetrokkenheid in Overijssel

Provinciale bijeenkomst. Veel organisaties in de provincie Overijssel bieden ouders opvoedingsondersteuning en opvoedhulp aan. Maar met welke vragen kunnen deze ouders bij wie terecht. En, wat kan het onderwijs hierin betekenen.

De verantwoordelijkheid voor Jeugd en opvoedhulp komt op het bordje van de gemeenten te liggen. Waar voorheen de provincie een belangrijke (inhoudelijke en facilitaire) rol vervult, wordt dit nu overgeheveld naar de gemeenten. FORUM, Instituut voor Multiculturele Vraagstukken en de Samenwerkende Turkse Organisatie Overijssel organiseren dan ook in samenwerking met de Platformen Allochtone Ouders en Onderwijs Hengelo, Enschede en Almelo een provinciale bijeenkomst `Jeugd, Opvoedhulp en Ouderbetrokkenheid' in Overijssel.

Er zijn vaak verschillen in opvattingen over opvoeding tussen ouders met een niet westerse achtergrond en de school. Kinderen krijgen daardoor te maken met tegenstrijdige eisen. Zij zoeken een balans om aan beide zijden aan de verwachtingen te voldoen. Geen gemakkelijke opgave! Hierdoor lopen zij het risico `tussen de wal en het schip' te raken. Veel organisaties in de provincie Overijssel bieden ouders opvoedingsondersteuning en opvoedhulp aan. Maar met welke vragen kunnen deze ouders bij wie terecht. En, wat kan het onderwijs hierin betekenen. Op deze en vele andere vragen zullen we tijdens deze bijeenkomst uitgebreid ingaan. De bijeenkomst wordt opgeluisterd met een kleine informatiemarkt van verschillende organisaties in het kader van Jeugd, Opvoedhulp en ouderbetrokkenheid.

Programma
18.00 uur Inloop met lopend buffet
19.00 Opening door de dagvoorzitter Paul Groenestein, FORUM 19.10 Jeugd, opvoedhulp en ouderbetrokkenheid: de aanpak van de gemeente Hengelo, door wethouder Janneke Oude Alink van de gemeente Hengelo
19.25 Casuïstiek door Sevilay Dalli, voorzitter PAOO Hengelo 19.25 Bespreken casuïstiek in 4 werkgroepen
20.15 Pauze
20.30 Interactieve paneldiscussie met ouders uit de 4 werkgroepen onder leiding van de dagvoorzitter
21.15 Reflectie casuïstiek en paneldiscussie door wethouder Mieke Kuik van de gemeente Almelo
21.30 Afsluiting door de dagvoorzitter

foto

Datum en plaats

14 december 2011
Hengelo

Doelgroep
Ouders met een niet westerse achtergrond uit de provincie Overijssel, bestuurders en beleidsmedewerkers gemeenten, instellingen Jeugd en opvoedhulp, ouderinitiatieven, schoolmaatschappelijk werk, migrantenorganisaties.

Deze bijeenkomst is kosteloos en er is ruimte voor maximaal 100 deelnemers

Aanmelding
U kunt zich aanmelden via het online aanmeldformulier > Voor vragen over inschrijving kunt u contact opnemen met:

FORUM

Priscilla Magee

tel.: 030 2974 226

e-mail: p.magee@forum.nl

Informatie
Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met:

FORUM

Paul Groenestein, beleidsmedewerker

te.: 030 2974358

e-mail: p.groenestein@forum.nl