Gemeente Binnenmaas

Het Moordenaartje en de Barendrechtse brug

Het moordenaartje: een legendarisch trammetje, dat bijna honderd jaar lang over het eiland reed. Tijdens de winterkostdagen wordt het zaaltje naast bibliotheek Heinenoord een boeiende film vertoond over dit oude trammetje. Het traject, de reizigers, de Barendrechtse brug en het landleven in de Hoeksche Waard komen weer even tot leven. Dit brengt vast en zeker mooie herinneringen naar boven.

Woensdag 14 december | aanvang 11 uur | toegang gratis | Bibliotheek Heinenoord.

Om al deze leuke activiteiten te organiseren en om samen te werken met historische verenigingen, het regionaal archief en de streekmusea op ons eiland kreeg de bibliotheek subsidie van de provincie Zuid-Holland. De bibliotheek houdt een blog bij over geschiedenis in de Hoeksche Waard. Het is de bedoeling dat dit een actueel platform wordt waar iedereen die iets wil weten of vertellen over onze geschiedenis terecht kan. Een blog? Kijk maar eens op
http://historiehoekschewaard.blogspot.com

De bibliotheek organiseert ook allerlei activiteiten rondom geschiedenis. Samen met de historische verenigingen worden lezingen, presentaties en tentoonstellingen voor het voetlicht gebracht.

In alle vestigingen van Bibliotheek Hoeksche Waard is een boeiende collectie te vinden over het dorp, over lokale geschiedenis, foto's en verhalen. Wie meer wil weten over het dorp van vroeger, of wie op zoek is naar oude herinneringen kan gerust eens komen kijken in de bibliotheek. In het kader van Historie in de Bibliotheek (HIB) werkt de bibliotheek samen met lokale historische verenigingen, met erfgoedcentrum DiEP in Dordrecht en met het streekmuseum in Heinenoord.

Dit is een persbericht van de Bibliotheek Hoeksche Waard


01-12-2011