Erica Terptra en Jaap Jongloed bij Tijd voor Max

Persbericht van Liliane Fonds

Op 14 december staat het TV-programma Tijd voor Max geheel in het teken van het Liliane Fonds. In de studio zijn Erica Terpstra en Jaap Jongbloed te gast. Zij zijn beiden ambassadeur van het fonds. In het programma zijn filmreportages van kinderen uit Oeganda te zien. Daarin kunt u volgen hoe Oegandese kinderen met een handicap leven en wat de ernst van hun situatie is.

Yvonne Cox, een jonge moeder die zicht inzet voor het Liliane Fonds, vertelt in Tijd voor Max over haar zoon Coen (10). Hij heeft een meervoudige handicap. Yvonne is met Jaap Jongbloed op reis geweest naar Oeganda. Daar ontmoetten zij kinderen met een handicap die in een heel andere situatie opgroeien dan Nederlandse kinderen als Coen. In Oeganda maakten Yvonne en Jaap kennis met de jongens Kakooza en Kato. Zij hebben beiden een hersenbeschadiging. Via lokale contactpersonen van het Liliane Fonds krijgen Kakooza en Kato nu hulp op maat.

Erica Terpstra schuift in Tijd voor Max ook aan bij presentatoren Sybrand Niessen en Martine van Os. Erica is vorig jaar voor het Liliane Fonds in Sierra Leone geweest. Zij leerde er Mohamed kennen, een jongetje met klompvoetjes en misvormde handjes. Erica was erg onder de indruk van hun ontmoeting. Bij Omroep Max vertelt zij hoe het met Mohamed gaat, nu hij hulp krijgt van het Liliane Fonds.

Ook kunstenares Willemien Brand is in de studio. Samen met kinderen met een handicap maakte ze in Ghana kunstwerken in de vorm van vliegers. Willemien zag met eigen ogen hoe het samen kunt maken kinderen vleugels gaf. Geïnspireerd door de reis maakte ze een schilderij, dat ze aanbiedt aan een van de nieuwe donateurs.

Tijd voor Max wordt uitgezonden op woensdag 14 december vanaf 17.35 uur. Op donderdag 15 december is de herhaling te zien vanaf 14.50 uur. Beide keren op Nederland 2.

*




Razende Robot Reporter