Gemeente Barneveld


Candlelight in Veluws Museum Nairac

Yevgeniya Yeretskaya, Snow Flakes - 2010 - Uitg. Jumping Jack Press

Op woensdag 14 december 2012 is het weer Candlelight in Barneveld. Dan is ook het museum Nairac in kerstsfeer gehuld. Het Barnevelds Kamerorkest zorgt voor een prachtige muzikale omlijsting.

Pop up! Het boek uit de band gesprongen in kerstsfeer

In het Veluws Museum Nairac is een grote selectie te zien uit het rijk geschakeerde aanbod van pop up boeken vanaf het begin van de twintigste eeuw tot nu, waaronder enkele zeldzame exemplaren. Vanaf 22 december 2012 is het accent in deze veelzijdige expositie verschoven naar de kerst. Prachtige kerststallen, de beroemde Kerstvertelling van Dickens met de gierige Scrooge en uitbundig versierde kerstbomen zorgen voor een warm gevoel van nostalgie. Hedendaagse papierkunstenaars zijn ook ruim vertegenwoordigd. Papiergeweldenaar Robert Sabuda met zijn betoverende papieren sneeuwlandschappen, rendieren die bijna uit het boek lijken te springen en de artistieke abstracte vormexperimenten van David Carter en Yevgeniya Yeretskaya zijn ruim vertegenwoordigd.

Jan Pienkowski, The First Noël - 2004 - uitg. Walker Books Ltd. BKO Septet

Het BKO Septet bestaat uit twee cellisten, een violist, een altvioliste, twee dwarsfluitistes en een klarinettiste uit het Barnevelds Kamerorkest. Zij spelen met veel plezier samen en dat straalt ervan af! Op het repertoire staan - korte - klassieke stukken uit alle tijden, maar ook populaire muziek: Ierse muziek, blues en tango. Tijdens Candlelight staat er uiteraard ook kerstmuziek op de standaard.

`Candlelight' woensdag 14 december 2012 van 19.00 - 21.30 uur: gratis entree.
Het Veluws Museum Nairac is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur, op zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur.

Voor meer informatie

Veluws Museum Nairac, Langstraat 13, Barneveld. Telefoon: (0342) 415 666, E-mail: museumnairac@introweb.nl, Internet www.nairac.nl