Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 10.00 uur

Utrecht, 14-12-2011

Inbrekerswerktuig

BAARN In de nacht van dinsdag 13 op woensdag 14 december is een man aangehouden omdat hij inbrekerswerkuig bij zich had.

Omstreeks 3.15 uur zagen agenten een snorfiets met twee opzittenden op de Oosterstraat richting de Javalaan rijden. De mannen hadden beide een plastictas bij zich. De agenten wilden de mannen controleren maar sloegen plotseling af. Doordat hier plaaltjes op de weg stonden konden de agenten hier niet door. De agenten gingen te voet verder en zagen dat de snorfiets door de opzittenden werd gedumpt. Eén van de verdachten, een 39-jarige man uit Amersfoort, kon worden aangehouden. In de tassen die hij bij zich had bevond zich onder andere een steeksleutel en een waterpomptang. Na fouillering kwamen ook twee zaklampen en twee gsms naar boven. De man is ingesloten voor verhoor. Hij is voor onderzoek ingesloten voor verhoor.

Getuigenoproep: inbraak bedrijf

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG In de nacht van 13 op 14 december is in een pand ingebroken. De politie zoekt getuigen.

Tussen 04.50 en 05.05 uur is een inbraak gepleegd in een pand op bedrijventerrein De Haarbrug. De dader(s) zijn vermoedelijk zonder buit weer vertrokken. Een getuige heeft een Seat Sedan zien wegrijden met open kofferbak en gedoofde lichten.

Heeft u informatie over de inbraak, belt u dan met de politie via 0900-8844. U kunt ook anoniem informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.