Scania


woensdag 14 december 2011 10:57

Primeur: eerste nieuwe Scania P-serie van Nederland is voor Hoekstra

Breda, 14 december 2011 - In september introduceerde Scania het nieuwe design voor de P-serie, die net als de R- en G-serie gerestyled is met het oog op de koelingseisen voor Euro 6. Hoekstra BV in Sneek had onlangs de primeur, met de eerste aflevering van het nieuwe type in Nederland. Het betrof de laatste aflevering uit een serie van vier nieuwe voertuigen, waarbij Hoekstra gekozen heeft voor veel brandstofbesparende en veiligheidsverhogende opties.

Primeur in Nederland voor Hoekstra B.V.: De nieuwe Scania P-serie, klaar voor Euro 6
Vergroot foto

De nieuwe P-serie wordt qua exterieur gekenmerkt door scherpere lijnen, grotere grille-openingen, standaard de Silver Brilliant grillekleur en het grotere Scania logo. Door de wijzigingen is de luchtstroming rondom de voorkant en door het motorcompartiment verbeterd, waardoor de P-serie volledig klaar is voor de hogere koelcapaciteit die voor Euro 6 nodig is. De aangepaste bumpers zijn in twee hoogtes leverbaar en zijn beide voorzien van een geïntegreerde inbouwruimte in het midden voor de radar van de Adaptive Cruise Control.

De nieuwe P-serie van Hoekstra is voorzien van de Highline cabine en 360 pk sterke Scania XPI motor, welke geen AdBlue nodig heeft om aan de Euro 5 norm te voldoen. De Retarder in combinatie met Adaptive Cruise Control zorgt voor extra veiligheid. Daarnaast wordt nadrukkelijk op het brandstofverbruik gelet met de tweepedaals Scania Opticruise, Driver Support (met real-time rijstijltips in het display) en 2,59 gearing in combinatie met 315/70 banden. Dit laatste zorgt voor een lager toerental.

Hoekstra BV in Sneek staat al 80 jaar voor kwaliteit in logistiek. De specialiteit ligt op het gebied van verhuizingen, distributie en warehousing. Hoekstra is uitgegroeid tot een gerenommeerd logistiek dienstverlener welke met meer dan 90 medewerkers werkt aan het leveren van de hoogste kwaliteit in de markt van distributie van kwetsbare en afwijkende goederen binnen Nederland en België. Deze kwaliteit werd in november 2008 beloond met het behalen van de landelijke Ondernemersprijs Transport en Logistiek. Hoekstra gaat ook met de tijd mee. Transportopdrachten kunnen online worden aangemeld en de planning wordt gegarandeerd door hightech planningssystemen en track en trace systemen in de voertuigen.