Politie Midden- en West Brabant

Politie onderzoekt overval op Tilburgs cafetaria

Tilburg, 14-12-2011 o Een cafetaria aan de Offenbachtstraat in Tilburg is dinsdagavond 13 december 2011 overvallen. Er waren op dat moment twee personeelsleden en twee klanten aanwezig in de zaak. Geen van hen raakte gewond. De twee overvallers gingen er met een geldbedrag vandoor. De politie zoekt de daders.

Rond 22.34 uur kwamen de daders het cafetaria binnengelopen. Een van hen richtte een vuurwapen op het personeelslid achter de counter en eiste geld. Vervolgens gingen de daders er met een nog onbekend geldbedrag te voet vandoor. Er raakte bij de overval niemand gewond.

Na de overval startte zette de politie de omgeving af in de speurtocht naar de voortvluchtige overvallers. Volgens de betrokkenen ging het om twee getinte mannen van rond de twintig. Een was gekleed in een donker c.q. groen bomberjack. Hij had een witte sjaal voor zijn mond en een capuchon op. De ander droeg een zwarte broek, dik grijs jack en liep op grijze sneakers. De politie is op zoek naar hen en roept eventuele getuigen en mensen die menen de daders aan de signalementen te herkennen op om contact op te nemen via 0900-8844.

Het Donkere Dagen Offensief loopt al een aantal weken. Daarbij is de politie zowel zichtbaar als onzichtbaar volop aanwezig om overvallen, straatroven en inbraken te kop in te drukken. zijn. Bekende overvallers en straatrovers worden daarbij scherp in de gaten gehouden.
Het aantal overvallen in Nederland is overigens in de periode 1 januari 30 november afgenomen. (2010: 2298 overvallen en 2011: 2000
overvallen).

In de strijd tegen overvallers is recent een landelijke campagne gestart: Pak de overvaller, pak je mobiel (zie www.nederlandveilig.nl) Via een nieuwe politie app is het mogelijk om met een smartphone direct beeldmateriaal te uploaden bij de politie (zie www.politiemwb.nl)

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 14-12-2011 14:44 | © Regio Midden en West Brabant |