Gasterra

Nieuwsbericht
GasTerra brengt energiemagazine uit
Nieuwsbericht | 14-12-2011
`Slim met gas in de gebouwde omgeving'

De winterperiode, waarin het bijna vanzelfsprekend is dat huizen en kantoren behaaglijk warm zijn, is een goed moment om eens stil te staan bij onze energievoorziening en onze afhankelijkheid daarvan. Ook in tijden van economische tegenwind gaat de gas- en elektriciteitsvoorziening gewoon door.

In dat kader heeft GasTerra, met medewerking van meerdere personen en organisaties uit de energiewereld, een magazine `Slim met gas in de gebouwde omgeving' ontwikkeld. In dit magazine komen de toekomst van de energievoorziening, de rol van aardgas in het energietransitieproces en innovatieve (gas)technologie voor de gebouwde omgeving aan bod. Vanuit verschillende visies, waaronder Ed Nijpels, voorzitter van de stichting Energie Prestatie Keur (EPK), Hugo Brouwer van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en Ferd Crone, burgemeester van Leeuwarden, wordt het onderwerp energietransitie belicht.

Energietransitie is de geleidelijke verduurzaming van onze energiehuishouding. Het uiteindelijke doel is een volledig duurzame samenleving. De weg daar naartoe is uitdagend en complex. In dat proces is een cruciale rol voor aardgas weggelegd. Aardgas is de schoonste van alle fossiele brandstoffen. Daarnaast is er een groot ontwikkelingspotentieel van technologie die nóg schoner is. Denk aan warmtepompen, brandstofcellen en de vergroening van de energiedrager zelf: groen gas.

Bent u benieuwd en wilt u het magazine bestellen? Stuur dan een mailtje naar communicatie@gasterra.nl