ProRail
14-12-2011

Minder lang wachten voor overweg Tegelen

De overweg Mauritsstraat in Tegelen nabij het station ligt sinds maandag veel minder lang dicht. Door een technische aanpassing heeft ProRail de wachttijd teruggebracht van gemiddeld tweeënhalve minuut naar gemiddeld één minuut. Dat blijkt uit metingen die afgelopen dinsdag zijn gehouden.

De Mauritsstraat in Tegelen ligt vlakbij het station. Voorheen sloot deze overweg al op het moment dat de trein richting Venlo het station naderde. Pas na het in en uit stappen passeerde de trein de overweg die al die tijd dicht lag. ProRail heeft in de nacht van zondag op maandag het punt waarop de overweg wordt geactiveerd verplaatst tot voorbij het station. De wachttijd is hierdoor verkort met zo'n anderhalve minuut.

Cuijk en Boxmeer

Volgend jaar worden ook de overwegen Beerseweg in Cuijk en de St Anthonusweg en de Floralaan in Boxmeer aangepast. Ook hier worden de wachttijden met een halve minuut tot maximaal anderhalve minuut verminderd.

Programma Veiligheid Verbeteren Overwegen

De maatregelen die ProRail neemt om de zogeheten dichtligtijden op de Maaslijn terug te dringen worden gefinancierd uit het vervolg op het programma veiligheid verbeteren overwegen. Dit wordt gefinancierd door het ministerie van Infrastructuur en Milieu en heeft als doel de bestaande veiligheidssituatie op overwegen te verbeteren.