FNV

Communicatiebureau Frontis beste stagebedrijf van Nederland

14-12-2011

FNV Jong heeft de Monica Lewinsky Award voor het beste stagebedrijf van Nederland dit jaar toegekend aan webbureau Frontis uit Varsseveld.

Sebastiaan Hemink van het Gelderse bedrijf kreeg de prijs in Museum Hilversum uit handen van FNV Jong-Voorzitter Dennis Wiersma. Het was de vijfde keer dat FNV Jong de Monica Lewinsky Award uitreikte aan het beste stagebedrijf van Nederland. Stagiairs konden hun stagebedrijf nomineren voor deze prijs.

Frontis was genomineerd door Josje Kolenbrander (19), studente grafisch vormgeven. "Ik voelde me meteen op mijn plek bij Frontis. Het is een jong bedrijf waar vooral jonge mensen werken. Ze boden mij meteen kansen om me nuttig te maken en mezelf te bewijzen. Eigenlijk kon ik vanaf het begin al bijna volledig meedraaien en kreeg ik echte opdrachten. Bij mijn studiegenoten hoorde ik regelmatig dat dat op hun stage heel anders aan toeging, daar ben ik Frontis heel dankbaar voor."

Sebastiaan Hemink, Art director bij Frontis is vereerd met de prijs. "We zijn supertrots op het winnen van deze award. We doen altijd veel moeite om goede stagiairs aan te nemen en steken daar echt tijd in. Dit laat zien dat dat beleid ook gewaardeerd wordt. Josje was zeker één van de beteren, we hebben haar in de zomervakantie zelfs een tijdelijke baan aangeboden. Mooi dat ze ook weer aan ons gedacht heeft en ons nomineerde."

FNV Jong-voorzitter Dennis Wiersma ziet in Frontis een voorbeeld van een volwaardig stagebedrijf. "We hebben met eigen ogen gezien hoe Frontis opereert. Stagiairs krijgen alle kansen om zich te ontplooien en volwaardig mee te draaien in een goedlopend bedrijf. Een terechte winnaar."

De Monica Lewinsky is een initiatief van FNV Jong. Met de award, vernoemd naar de beroemde stagiaire van Bill Clinton, wil FNV Jong bedrijven stimuleren om meer én goede stageplekken aan studenten aan te bieden.