Openbaar Ministerie

OM eist in hoger beroep 7 jaar cel voor veroorzaken dodelijk ongeval Maastricht

14 december 2011 - Ressortsparket Den Bosch

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag in hoger beroep 7 jaar gevangenisstraf en 7 jaar ontzegging van de rijbevoegdheid geëist tegen een inmiddels 22-jarige man uit Rotterdam. De verdachte zou op 26 maart 2009 op de N2 in Maastricht een dodelijk ongeval hebben veroorzaakt. Een 20-jarige fietser werd aangereden en overleed twee maanden later aan zijn verwondingen.

Volgens het OM reed de verdachte met hoge snelheid op een oversteekplaats af. Zonder snelheid te minderen reed hij door het rode licht. De verdachte schepte daarbij een overstekende fietser. Na de frontale botsing reed hij verder, zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. De verdachte was niet in het bezit van een geldig rijbewijs.

Volgens het OM is er sprake van doodslag. Door zijn verkeersgedrag heeft de verdachte bewust de aanmerkelijke kans aanvaard dat een kwetsbare verkeersdeelnemer het leven zou verliezen.

De Rechtbank Maastricht veroordeelde de verdachte tot 3 jaar gevangenisstraf en 5 jaar ontzegging van de rijbevoegdheid. De officier van justitie had een gevangenisstraf van 7 jaar en rijontzegging van 7 jaar geëist. Zowel het OM als de verdachte stelden hoger beroep in tegen het vonnis van de rechtbank.

Uitspraak (naar verwachting) op 28 december 2011.