Ingezonden persbericht


Hilversum, 12 december 2011
DENNIS EN VALERIO ETEN ELKAAR OP

Valerio Zeno, Gerard Spong, Dennis Storm met het mensenvlees. Credits: Jerome de Lint

BNN-PRESENTATOREN BEANTWOORDEN DE VRAAG 'HOE SMAAKT MENSENVLEES?'

Hoe smaakt mensenvlees? Met die prangende vraag loopt Valerio Zeno al een tijd rond. In het nieuwe BNN-programma Proefkonijnen vindt hij het antwoord. De BNN-presentator gaat namelijk een stuk vlees opeten van collega Dennis Storm. En omgekeerd. De presentatoren hebben chirurgisch een stukje uit hun zij en bil laten verwijderen. In de tweede aflevering van Proefkonijnen laten ze dat bereiden en krijgen ze elkaars vlees opgediend. Proefkonijnen is vanaf 14 december iedere woensdag om 21.40 uur te zien bij BNN op 3.

Valerio: 'In de film Alive eten de overlevenden van een vliegtuigcrash de doden op om in leven te blijven. Na het zien van die film heb ik me altijd afgevraagd hoe dat zou smaken. Daar ga ik nu eindelijk achter komen.' Dennis: 'Ik had me het nog nooit afgevraagd, maar toen ik de vraag hoorde, wilde ik het antwoord absoluut weten. En mocht er ooit iemand vragen hoe ik aan dat litteken op mijn bil kom, kan ik mooi zeggen: 'Dat heeft Valerio opgegeten.'' Op het moment dat de BNN-presentatoren elkaar gaan opeten is topadvocaat Gerard Spong aanwezig in de studio. Hij waarschuwt Dennis en Valerio dat ze volgens de wet strafbaar kunnen zijn: 'Hoewel kannibalisme niet bij wet verboden is, begeeft BNN zich met deze actie op glad ijs. Het snijden en vlees wegnemen uit een gezond lichaam zonder medische noodzaak is onwettig. Het eten van het op deze wijze verkregen vlees is een vorm van heling en daarom strafbaar.'

Het nieuwe BNN-programma Proefkonijnen is de populair wetenschappelijke show waarin Dennis Storm en Valerio Zeno nuchtere antwoorden geven op bezopen vragen. De BNN-presentatoren stellen hun lichaam ter beschikking aan de wetenschap, doen spannende experimenten in de studio en leiden de gesprekken met een panel van wijze mannen. Achter de desk zitten filosoof en professor Bas Haring en natuurkundige en Basta!-presentator Lieven Scheire. Zij verduidelijken de experimenten, becommentariëren de filmpjes en doen er nog een schep bovenop waardoor het brein van de kijker helemaal volgeladen wordt met weetjes.

Via proefkonijnen.bnn.nl kan iedereen zijn bezopen vragen stellen aan Dennis en Valerio. Daarnaast zijn op de site voorproefjes van experimenten, deleted scenes en video-strips te zien. Check Proefkonijnen ook op Facebook en Twitter. Wil je er met je neus bovenop zitten? Dat kan! Meld je aan als publiek via proefkonijnen.bnn.nl.