Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Westendorp - Verdachten gewelddadige woningoverval        |
|     |aangehouden                                               |
Het overvallenteam van de politie Noord- en Oost-Gelderland heeft op dinsdag 13 december drie mensen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij een gewelddadige woningoverval op 10 september in Westendorp. De politie heeft dinsdag in alle vroegte drie inwoners uit Doetinchem aangehouden. Het gaat om een 30-jarige man en twee jonge vrouwen van 19 en 20 jaar. Het overvallenteam onderzoekt hun betrokkenheid bij de overval.

Het 49-jarige slachtoffer werd in de nacht van vrijdag op zaterdag 10 september rond 02.00 uur in zijn woonboerderij aan de Westelijke Noorderbroekweg in Westendorp (Achterhoek) in zijn slaap verrast, mishandeld en vastgebonden. Hij moest zijn portemonnee en pincodes afstaan en de overvaller richtte een ravage in de woning aan. Toen hij vermoedde dat de overvaller verdwenen was, kon hij zich losmaken en waarschuwde het slachtoffer de politie. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis in Doetinchem vervoerd en is een nacht opgenomen geweest vanwege het opgelopen hoofdletsel.

Politieonderzoek
De politie stelde direct die nacht een uitgebreid onderzoek in, waarbij ook een speurhond werd ingezet. Daarnaast werd een sporen- en buurtonderzoek ingesteld. In de media werd de nodige aandacht aan de gewelddadige overval besteed, maar het geringe aantal tips zorgde niet direct voor een doorbraak in het onderzoek. Mede door uitgebreid onderzoek van het overvallenteam kwamen de drie verdachten in beeld.

Voorgeleiding
De verdachten zijn in verzekering gesteld en worden donderdag 15 december voorgeleid aan de Rechter-commissaris in Zutphen. In het belang van het onderzoek wordt dit bericht pas nu bekend gemaakt.

2011127181
EINDE BERICHT
-----------------------
(

(

---- --