Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 15 december

Alkmaar, 15-12-2011 o 15:00

Woninginbraak

Heerhugowaard, woensdag 14 december

s Avonds 18:47 uur bleek ingebroken te zijn in een hoekwoning aan de Van Teylingenlaan. Dader(s) kwam(en) binnen door het inslaan van een raam in de voordeur. De woning is geheel doorzocht en er zijn waardevolle goederen, zoals laptop, spelcomputer en sieraden gestolen. De politie onderzoekt deze inbraak en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Aangehouden wegens bezit nepvuurwapen

Alkmaar, woensdag 14 december

s Middags rond 14:11 uur zijn een 13-jarige en 14-jarige Alkmaarder op de Paardenmarkt op Alkmaar aangehouden wegens verboden wapenbezit. Bij de politie kwam een melding binnen dat er een persoon met een vuurwapen in de richting van de Paardenmarkt zou lopen. Na de aanhouding bleek het te gaan om een imitatie vuurwapen. De eigenaar heeft afstand gedaan van het wapen. Hij was zich er niet van bewust dat het bezit ervan verboden was.

Snelheidscontroles op 50 km wegen

De politie controleert bijna dagelijks op snelheid in het verkeer. Onderzoek heeft uitgewezen dat te hoge snelheid een van de hoofdoorzaken is van vaak ernstige aanrijdingen.Vooral de 50 km-wegen waar autos en fietsers de straat delen, blijken gevaarlijk. Dat is vaak binnen de bebouwde kom, waar dan ook bijna de helft van de ongevallen plaatsvindt.De politie controleert daarom op wegen die als verkeersgevaarlijk te boek staan.

Heerhugowaard, 15 december 2011.De politie heeft gecontroleerd op de Zuidtangent tussen 10.50 en 12.00 uur. Van de 688 bestuurders, die gedurende die tijd passeerden, reden er 51 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 72 km/uur. Allen kunnen een bekeuring thuis verwachten.

Acht bestuurders zonder gordel

Anna-Paulowna, donderdag 15 december

s Morgens tussen 10:45 uur en 11:45 uur heeft de politie op de Molenvaart in Anna-Paulowna een algemene verkeerscontrole gehouden. Er werden acht bestuurders staande gehouden, die zonder gordel reden. Zij kregen een boete.