Gemeente Eindhoven

Christiaan Huygens College winnaar OnTroerendGoed Award

Woensdagavond 14 december was de spannende ontknoping van de zoektocht naar het meeste duurzame gebouw in Eindhoven. De jury, onder bezielende leiding van Elphi Nelissen, heeft de 7 inzendingen beoordeeld en bepaald dat het Christiaan Huygens College aan de Botenlaan 38 het meest ontroerende gebouw van Eindhoven is.

Spanning stijgt

Tijdens een sfeervolle avond bij Butler & Co in Eindhoven wachtten de genomineerden in spanning af wie er met de prijs vandoor zou gaan. Elphi Nelissen sprak namens de jury vol lof over de inzendingen. Zo werd het gebouw van Imtech Buildings Zuid aan de Furkapas 1, getypeerd als een prachtig voorbeeld als het gaat om terugverdientijden van duurzaamheidsmaatregelen in vijf jaar! Het kantoor van Spierings & Swart aan de Gestelsestraat 258 werd geroemd om zijn ambitie: de verwachte levensduur van het gebouw is honderd jaar! Het totaal aan maatregelen zorgt voor een zeer energiezuinig gebouw met een zeer goed binnenklimaat.

Jong geleerd oud gedaan

Vlnr Mary Fiers, Bas Holla, Martin van de Berg en Elphi Nelissen Vlnr Mary Fiers, Bas Holla, Martin van de Berg en Elphi Nelissen

Zoals altijd bij een wedstrijd kan er maar één de beste zijn. Uit handen van wethouder Mary Fiers ontving Martin van de Berg, directeur van het Christiaan Huygens College, de OnTroerend Goed Award 2011, voor het schoolgebouw aan de Botenlaan 38.

Volgens de jury een ware trendsetter voor Nederlandse Onderwijsgebouwen. Een gebouw dat zeer goed aansluit bij de gebruikers en onderwijskundige doelstellingen. De maatschappelijke impact van het gebouw is door de onderwijsfunctie erg groot. Jong geleerd is oud gedaan! Mary Fiers voegde daar nog aan toe dat het gebouw er uit sprong door de wijze waarop het gebouw met zijn design prachtig past in de omgeving en dat het een gebouw is dat de stad Eindhoven op de kaart zet; uit de hele wereld komen ontwerpers en ontwikkelaars het gebouw bezoeken.

Bekijk hier het juryrapport (pdf-bestand)

Meer informatie over de OnTroerendGoed Award vindt u op www.eindhoven.nl/ontroerendgoedaward.