Gemeente Laarbeek



Mantelzorg

Ondersteuning van mantelzorgers in Laarbeek

Met het van kracht worden van de Wet maatschappelijke ondersteuning zijn gemeenten formeel verantwoordelijk voor het voeren van een mantelzorg- en vrijwilligersbeleid. Dit is voor de gemeente Laarbeek aanleiding geweest tot het opstellen van de nota mantelzorgbeleid 'Een mantel ter verlichting', die vastgesteld is door de gemeenteraad op 31 mei 2007.

In de nota 'Een mantel ter verlichting' staat een aantal aanbevelingen waarmee de gemeente in 2007 aan de slag is gegaan. Zo is er een professioneel coördinator voor het Steunpunt mantelzorg aangesteld en is er zeer recentelijk een regeling inzake huisvesting ten behoeve van mantelzorg opgesteld. Het gehele beleid ten aanzien van de ondersteuning van mantelzorgers wordt in het najaar van 2009 geëvalueerd.

* Nota Een mantel ter verlichting.pdf pdf (94,2 KB)(Bestanden met de extensie .pdf kunnen gelezen worden met bijvoorbeeld: Adobe Reader)
* Beleidsnotitie mantelzorg gemeente Laarbeek 2009.pdf pdf (19,84 KB)(Bestanden met de extensie .pdf kunnen gelezen worden met bijvoorbeeld: Adobe Reader)

Bezoekadres
Gemeentehuis Laarbeek
Koppelstraat 37
Beek en Donk
T 0492 469 700
E gemeente@laarbeek.nl