Gemeente Den Haag

Commissie sprak over Stadsboerderijen

De commissie Leefomgeving sprak op 14 december over de Kapvergunning bomen. Daarnaast sprak de commissie over de stadsboerderijen en het Meerjarenprogramma Fiets.

Kapvergunning bomen

Eerst sprak de commissie over de Kapvergunningen bomen. De commissie stelde vragen over de ecologische waarde van bomen en over de drempel om bomen te kappen. Vervolgens stelde de commissie vragen over het kappen van bomen in voor- of achtertuinen. In het voorstel is een besluit opgenomen om de aanvraag van een kapvergunning van bomen in tuinen te vereenvoudigen.

Stadsboerderijen

Daarna sprak de commissie over de voorwaarden voor de exploitatie van de stadsboerderijen. De commissie stelde verschillende vragen over de exploitatievoorwaarden aan de wethouders Dekker en Baldewsingh. Daarnaast stelde de commissie vragen over de ecologische waarde van de Heemtuin en de voorrang voor de huidige vrijwilligers. Tot slot waren er vragen over de intrinsieke waarde van dieren. Er werd afgesproken dat de stadsecoloog een rol krijgt in het proces.

Meerjarenprogramma Fiets

Tot slot besprak de commissie het Meerjarenprogramma Fiets 2011 t/m 2014. De commissie stelde vragen over het fietsparkeren bij het Centraal Station, Holland Spoor en de Grote Marktstraat. Hierna stelde de commissie vragen over elektrische oplaadpunten, de Biesieklette en de Javastraat. Tot slot waren er vragen over de handhaving. . Wethouder Smit beantwoordde de vragen en gaf aan dat hij in januari 2012 met een brief komt over fietsen bij het Centraal Station en tevens met de afwegingsnotitie over de Javastraat komt. Hij gaf ook aan op termijn terug te komen op de oplaadpunten voor elektrische fietsen.

De gehele vergadering is terug te zien op www.denhaag.nl/mijnraad