Gemeente Almere

Almeerse sportclubs onderscheiden voor maatschappelijke betrokkenheid

15-12-2011

Basketbalclub Almere Pioneers, de Jeu de Boules Almere en de atletiek vereniging Almere 81 zijn op woensdagavond 14 december door wethouder René Peeters onderscheiden voor hun maatschappelijke betrokkenheid, zelfredzaamheid en samenwerking.

De basketbalclub zet zich met behulp van de combinatiefunctionaris in voor basketbal in de wijk. Ze zijn wekelijks te vinden op alle Playgrounds van Almere. Deze vereniging zoekt constant naar slimme verbanden en pakt zijn maatschappelijke rol goed op. Niet alleen aanbod in de eigen wijk of sporthal maar Almere breed brengt de club de basketbalsport onder de aandacht.

De Jeu de Boules vereniging heeft op eigen kracht, met ondersteuning van de gemeente in de vorm van een garantstelling, financiën bijeengebracht ter realisatie van een nieuwe overdekte Jeu de Boulesbaan op sportpark Klein Brandt. Men heeft zelf het initiatief genomen hun droom te verwezenlijken en de leden helpen zelfs bij de bouw en afwerking van de hal. Ze hebben nu 72.000 euro gespaard.

De atletiek vereniging Almere 81 en de triatlon vereniging Almere geven samen met de Nederlandse Triatlon Bond invulling aan het Regionaal Trainings Centrum (RTC) triatlon waar dertien getalenteerde triatleten werken aan een sportieve toekomst. De verenigingen leveren hiervoor zwemwater, krachthonk en begeleiders, en hopen aan deze samenwerking zelf ook kennis over te houden. Met weinig middelen en slim verbinden is hier iets moois ontstaan.