Jochem Myjer neemt eerste editie Best of Dutch Gastronomy in ontvangst


Nieuw glossy gelanceerd met als thema Eten, Drinken en Slapen in Nederland

AMSTERDAM, 20111215 -- Ter gelegenheid van de Night of Gastronomy is een eenmalige editie van een bijzonder magazine gelanceerd. De glossy draagt de titel Best of Dutch Gastronomy 2011-2012, waarin de beste restaurants en hotels in Nederland staan. Criteria om te worden opgenomen zijn vermeldingen in diverse (inter)nationale restaurantgidsen zoals Michelin, GaultMillau, Lekker en/of Grootspraak. Daarnaast is het blad verrijkt met diverse redactionele artikelen waaronder een spraakmakend interview met Robert Kranenborg, die bekent in het verleden te hebben ingebroken in de auto van een Michelin-inspecteur! Cabaretier Jochem Myjer nam in aanwezigheid van de top van de Nederlandse horeca het eerste exemplaar in ontvangst.

Intens genieten

Myjer verblijft voor zijn werk en, voor de horeca zeer herkenbaar, onregelmatige werktijden veelvuldig en langdurig in diverse hotels in Nederland. Door zijn werk en de afstanden is Myjer met veel plezier ook gedwongen veel buiten de deur te eten. Altijd goed, altijd lekker en altijd enthousiast. Myjer kan intens genieten van een verblijf in een hotel, de service, gastvrijheid en het totaalplaatje.

Hashtag ‘een Kranenborg voor Jochem’

Ondanks zijn revalidatie was de Leidse cabaretier in besloten kring aanwezig tijdens de Night of Gastronomy in Hotel Okura. Myjer: ,,Ik vind het een eer om tussen alle grote culinaire goden hier aanwezig te zijn”. Myjer is onder de Nederlandse horeca recentelijk ook bekend van de hashtag ‘een Kranenborg voor Jochem’, naar aanleiding van zijn inspectiefilm voor de heropening van het Texelse restaurant Bij Jef (http://youtu.be/vvIyAFg3wgA). De dag na het evenement twitterde Myjer: Als een klein jongetje zo blij om met m'n culinaire held @vossius op de foto te gaan! En ja, ik kan ‘m ook imiteren! De pose met bril à la Kranenborg wordt veelvuldig geïmiteerd op Twitter en op Facebook.

Gastronomisch sabbatical

Myjer heeft, nu al zes maanden, noodgedwongen een gastronomisch sabbatical. ‘Dankzij’ het verwijderen van een tumor in zijn ruggenmerg. Met vallen en opstaan gaat zijn revalidatie wonderbaarlijk voorspoedig, maar volgens hem nog niet snel genoeg. Hij mist zijn hotel- en restaurantervaringen enorm. ,,Als vriend van de Nederlandse horeca, omdat we hem missen in de horeca en in het bijzonder om hem symbolisch een hart onder de riem te steken namens ons allemaal is het een voorrecht om het eerste exemplaar aan Myjer uit te reiken”, aldus organisator Bert de Boer van L’Exception Lenselink (importeur van de bekende Italiaanse Antinori-wijnen) die samen met Carsten Klint van SVH aan Myjer het eerste exemplaar overhandigden.

Best of Dutch Gastronomy 2011-2012


Best of Dutch Gastronomy 2011-2012 is een gratis glossy waaraan alle opgenomen restaurants en hotels hebben meegewerkt en de mogelijkheid hebben gekregen om zichzelf en hun bedrijf te presenteren. Aan de oproep om kosteloos mee te werken werd met volle overgave en enthousiasme gehoor gegeven. Het resultaat is een 328 pagina’s tellende glossy, volledig in kleur en in A4 formaat.
De teksten zijn dit jaar (nog) alleen in het Nederlands, de titel van het magazine is internationaal. De reden hiervan is dat de organisatoren vinden dat de Nederlandse gastronomie en hotellerie moeiteloos meedraaien in de wereldtop.

Night of Gastronomy


De Night of Gastronomy is een jaarlijks evenement voor de top van de Nederlandse horeca. Het evenement werd in het verleden georganiseerd onder de naam Sterren Bib Gourmand Gala. Voor dit evenement waren chef-koks, sommeliers, maîtres en eigenaren van de beste restaurants samen met de eigenaren/directeuren van de tophotels in Nederland uitgenodigd. Martijn Krabbé verzorgde de presentatie en voor de culinaire invulling was Onno Kokmeijer (Ciel Bleu) samen met de Sterklas-leerlingen van het ROC uit Amsterdam, Topchef-presentatoren Julius Jaspers en Robert Kranenborg en de Franse chef Benjamin Bruno, bekend van zijn truffelrestaurant in Lorques, verantwoordelijk. Daarnaast waren er optredens van VanVelzen, DJ Niko uit St.Tropez en DJ Dennis van der Geest.

Meer informatie: www.nightofgastronomy.nl  | www.twitter.com/bestgastronomy