Gemeente Tilburg

Terugkeer wachthokjes station Universiteit voor
koude maanden

De overdekte wachthokjes op het middenperron van treinstation Tilburg Universiteit keren terug. Dat heeft ProRail besloten nu er zicht is op een nieuw wachthokje dat volgend jaar geplaatst gaat worden. In de aanloop wordt mede naar aanleiding van veel klachten van reizigers en op verzoek van wethouder Roel Lauwerier een 'oude' abri teruggeplaatst met een waarschuwingsbord waarop staat "Pas op! Zeer smalle loopruimte!".

Wintermaanden
Prorail heeft voor deze tijdelijke oplossing voor de wintermaanden gekozen om de reizigers tegemoet te komen. De nieuwe, smallere hokjes zijn namelijk pas begin 2012 klaar. Wethouder verkeer en vervoer Roel Lauwerier: "Goed dat ProRail deze tijdelijke oplossing aanbiedt. Voor de reizigers die in dit natte en gure weer op station Universiteit staan te wachten is een schuilplek wel zo aangenaam. In maart 2012 volgen de nieuwe, smallere wachthokjes en wordt de situatie ook nog eens veiliger."

Veiligheid
De hokjes werden eerder dit jaar uit veiligheidsoverwegingen door ProRail verwijderd. Ze waren te breed waardoor er een smalle strook overbleef waarover reizigers konden lopen. Het bijna-ongeval in Wijchen was voor ProRail reden om op twaalf stations wachthokjes te verwijderen. In Tilburg wordt de situatie teruggedraaid, maar tegelijkertijd ook veiliger gemaakt.