Ingezonden persbericht


Amsterdam, 15 december 2011

Eerste vulpunt voor Groengas in Zuid Holland

Wethouder Jan Robberegt opende woensdag 14 december jl. het OrangeGas-vulpunt bij Tankeasy aan de Schiedamsedijk in Vlaardingen. Vlaardingen heeft hiermee de primeur van het eerste 100% Groengas-vulpunt in Zuid-Holland. Dit is het 1e OrangeGas-vulpunt in samenwerking met DCB Energy, de overkoepelende naam voor de formules TankEasy, TruckEasy en DCBTank. In Vierpolders zal begin 2012 het 2e OrangeGas-vulpunt openen samen met DCB Energy. Het groengasvulpunt is mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Zuid-Holland. De gemeente Vlaardingen heeft zich hard gemaakt voor dit pompstation met biobrandstoffen. Autorijden kan immers een stuk duurzamer dan nu veelal het geval is.

Groengas is de schoonste en meest duurzame brandstof, en is direct inzetbaar. Onderzoek toont aan dat het gebruik van Groengas voor mobiliteitsdoeleinden de meeste milieuwinst realiseert en concrete effecten heeft op de luchtkwaliteit. Daarmee is Groengas dé brandstof van NU voor morgen. Groengas wordt gemaakt uit bijvoorbeeld mest of afval. En het is nu al verkrijgbaar bij een zestigtal tankstations in Nederland. Daarnaast is er een steeds ruimere keuze uit Groengas-auto's.

OrangeGas
OrangeGas realiseert en exploiteert Groengasvulpunten. OrangeGas levert 100% Groengas en is hiermee koploper in de markt. OrangeGas realiseert in de loop van 2012 een landelijk dekkend netwerk van meer dan 50 Groengastankstations in Nederland en België.