Gemeente Sittard-Geleen


Omgeving woonwagenkamp Obbichterweg Born opgeruimd

Sittard-Geleen, 15 december 2011 - DDe gemeente Sittard-Geleen heeft vanmorgen, samen met de politie en de belastingdienst een integrale actie uitgevoerd rond het woonwagenkamp aan de Obbichterweg in Born. Bij deze actie werd illegaal gestort afval verwijderd, een illegaal gebouwde loods gesloopt en andere illegale bouwwerken in kaart gebracht. Het doel van de actie is om de uitstraling van het woonwagenkamp op de buitenwereld te verbeteren en illegale situaties ongedaan te maken.

Direct aansluitend aan het kamp, op gemeentegrond, stond een illegaal gebouwde loods die in het verleden is gebruikt voor hennepteelt. Deze loods, waarvan de eigenaar onbekend is, is vandaag gesloopt. Het illegaal gestorte afval in de directe omgeving van de loods, met name autobanden, is verwijderd. Diverse aanhangers en een caravan zijn opgeruimd.

Achter het woonwagenkamp zijn, naast de loods, illegale bouwwerken aangetroffen, enkelen met dieren erin (kippen, geit). De vermoedelijke eigenaren van deze bouwwerken worden verzocht deze binnen enkele weken op te ruimen.




Gemeente Sittard-Geleen