Congres-en Studiecentrum VNG

De toekomst van de sociale werkvoorziening en de plannen voor herstructurering


16 december - Utrecht
Op 15 november 2011 heeft het ministerie van Sociale Zaken via een brief aan de Tweede Kamer laten weten op welke manier het herstructureringsfonds van 400 miljoen zal worden ingevuld en verdeeld. Op korte termijn is nadere informatie te verwachten over de wijze waarop gemeenten en SW-bedrijven aanvragen in kunnen dienen en binnen welke termijn dit moet geschieden.
Voor VNG en Cedris is dat aanleiding om een bijeenkomst te organiseren voor gemeenten en SW-bedrijven. Het herstructeringsfonds en de verdeling van die middelen is wat VNG en Cedris betreft slechts een klein onderdeel van de bredere vraag op welke manier de sociale werkvoorziening zal worden ingezet voor de Wet Werken naar Vermogen. Daarom willen we u tijdens bijeenkomst ook helpen bij de beantwoording van deze veel bredere vraag.

Datum en locatie

Vrijdag 16 december 2011 Mitland Hotel Utrecht

Doelgroep


* Algemeen directeuren SW-bedrijven

* Stafmedewerkers SW-bedrijven


* Directeuren Sociale Diensten


* Hoofden sociale zaken en beleidsambtenaren gemeenten

Kosten

Er zijn geen kosten aan deelname verbonden.


09:00 - 09:30 uur

Inloop met koffie en thee


09:30 - 10.15 uur

Plenair programma met bijdragen van:
o Iris van Bennekom, voorzitter Cedris
o René Paas, voorzitter Divosa
o Kees Jan de Vet, lid directieraad VNG


10:15 - 10:45 uur

Bijdrage door een vertegenwoordiger van het ministerie van SZW


10.45 - 12.00 uur

Deelsessies ronde 1


12.00- 13.00 uur

Lunch


13:00 - 14.15 uur

Deelsessies ronde 2


14.15 uur

Einde met een kopje koffie, thee of fris

Deelsessies
Er zijn twee rondes van vier deelsessies waaruit u kunt kiezen. Alleen deelsessie 4 wordt alleen in de 1e ronde gehouden en is specifiek bestemd voor leden van Cedris.

1. Herstructureringsplannen, aan welke eisen moeten ze voldoen? Deze deelsessie is het vervolg op de plenaire bijdrage van het ministerie van SZW en geeft gemeenten en SZW bedrijven ruim de gelegenheid om vragen te stellen over de kwalitatieve criteria waaraan de plannen moeten voldoen, de kwantitatieve criteria en de rol van de onafhankelijke commissie. Door een vertegenwoordiger van het ministerie van SZW


2. Strategische keuzes rond de Wet Werken naar Vermogen en het SW-bedrijf
In veel regio's speelt op dit moment de vraag welke rol het SW-bedrijf gaat vervullen bij de uitvoering van de Wet Werken naar Vermogen. Deze workshop geeft financiële en inhoudelijke handreikingen om die keuze goed te maken. Door Robert Capel van KplusV en een directeur van een SW-bedrijf.


3. De relatie tussen de decentralisatie van de AWBZ-begeleiding en de Wet Werken naar Vermogen
De decentralisatie van een deel van de AWBZ en de invoering van de Wet Werken naar Vermogen biedt kansen om een dwarsverband tussen die twee ontwikkelingen te leggen. In deze sessie wordt gepresenteerd wat die kansen zijn en welke landelijke belemmeringen zouden moeten worden opgeheven om dat dwarsverband nog beter vorm te gaan geven.


4. Ondersteuningsprogramma van Cedris voor SW-directeuren In deze sessie wordt het Ondersteuningsprogramma voor algemeen directeuren van SW-bedrijven toegelicht. Door Marleen Damen, directeur van Cedris

Inschrijven

U kunt zich aanmelden via deze inschrijflink

Datum en locatie

De bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 16 december in het Mitland Hotel, Ariënslaan 1 te Utrecht

Doelgroep

o Algemeen directeuren SW-bedrijven
o Stafmedewerkers SW-bedrijven

o Directeuren Sociale Diensten
o Hoofden sociale zaken en beleidsambtenaren gemeenten

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Voorwaarden inschrijving

Ongeveer een week voor de bijeenkomst ontvangt u per post een bevestiging met een routebeschrijving. Uw inschrijving is bindend. Registratie in verband met de Wet bescherming persoonsgegevens is aangemeld bij het CBP op 24 juli 2002, meldingsnummer m-1026707.

Annuleren of wijzigen

Wilt u uw aanmelding annuleren of wijzigen, dan kunt u dat doen door in te loggen en naar 'mijn inschrijving' te gaan. Bij verhindering kan uw plaats worden ingenomen door een vervanger. Dit kunt u per e-mail aangeven aan cs-vng.nl

Inlichtingen

Congres- en Studiecentrum VNG
Cindy Knippenberg
t. 070 - 3738458
e. cindy.knippenberg@vng.nl