Politie Gelderland-Midden

Politie en gemeenten pakken overlast vuurwerk aan
Publicatiedatum: 16-12-2011 13:31:10

OVERBETUWE/LINGEWAARD - In de gemeente Overbetuwe en Lingewaard is het afgelopen jaar veel schade aangericht voorafgaand aan en tijdens de jaarwisseling. Prullenbakken, verkeersborden en andere objecten zijn vernield door vuurwerk. Onacceptabel vinden gemeenten en politie, daarom werken zij intensief samen om deze vernielingen te voorkomen.

In samenwerking met de gemeentelijke toezichthouders gaat de politie intensief zichtbaar en onzichtbaar surveilleren en een zero-tolerance beleid voeren tegen overlastgevers. In de wijken waar veel vernielingen zijn aangericht worden bewoners geïnformeerd over hoe zij het beste melding kunnen maken bij de politie. In de aanloop naar de jaarwisseling gaat de politie meldingen, aangiften en getuigenverklaring van bewoners over overlast met voorrang behandelen.

Resultaten tot nu toe
In november is een 16-jarige man uit Huissen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een brievenbus te hebben opgeblazen bij een woning aan de Veilingweg in Huissen. De verdachte kwam onder andere door tips van burgers in beeld. In dit onderzoek kwamen ook drie mannen uit Huissen en Bemmel, in de leeftijd van 15 tot 19 jaar naar voren. Huiszoekingen bij alle vier de verdachten leverde onder andere illegaal vuurwerk en meerdere replica vuurwapens op.

Uw hulp in de strijd tegen vandalisme
Alle extra ogen en oren helpen bij de strijd tegen vandalisme. Bent u getuige van een vernieling? Of ziet u iets verdachts bij u in de buurt? Twijfel dan geen seconde en bel direct 112. Het is hierbij belangrijk dat u ons zoveel mogelijk informatie geeft:
o locatie
o kenmerken van de mogelijke dader(s), zoals man of vrouw, lengte, haarkleur, soort en kleur kleding
o de eventuele vluchtrichting
o omschrijving van het eventuele vervoermiddel
o Film of fotografeer met uw mobiel!
Samen met u kunnen we de daders op heterdaad betrappen en de schade op hen verhalen.

Belangrijke telefoonnummers
Mogen wij op u rekenen? Op de volgende manieren kunt u de politie bereiken:
o 112 wanneer u getuige bent van een misdrijf of een verdachte situatie.
o 0900-8844 voor niet-spoedeisende zaken, bij vragen, problemen of meldingen waarbij geen zwaailichten nodig zijn. o 0800-7000, wanneer u anoniem wilt blijven.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---