Gemeente Lansingerland

Persverklaring loco-burgemeester over brand in centrum van Berkel en Rodenrijs

Loco burgemeester Henk de Paepe heeft vanmiddag de volgende persverklaring afgegeven over de brand in het centrum van Berkel en Rodenrijs:

Bij een brand in het centrum van Berkel en Rodenrijs is een gewonde gevallen. Het slachtoffer is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht en daar helaas overleden.

De naaste familie is inmiddels geïnformeerd. Ik wil allereerst mijn medeleven betuigen met de familie van het slachtoffer.

Ondernemers en voorbijgangers zijn getuigen geweest van dit verschrikkelijke incident. Voor hen is dit een schokkende ervaring. Daarnaast is zo'n incident natuurlijk ook erg ingrijpend voor onze kleine gemeenschap. Ik leef echt met hen mee en we proberen hen zo goed mogelijk op te vangen.

Ze kunnen dag en nacht voor hulp bij verwerking bellen naar het crisiscentrum (088)357 10 10. Er is vanmiddag nog tot 17.00 uur gelegenheid voor omwonenden en getuigen ervaringen te delen en op verhaal te komen in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Berkel en Rodenrijs.

Ik wil de mensen die direct eerste hulp hebben verleend daarvoor bedanken. Wij stellen hun betrokkenheid en snelle hulp zeer op prijs.

De hulpverlening is snel op gang gekomen. De politie onderzoekt nog de toedracht.