Statistieken onderwijsarbeidsmarkt ook in 2012 op www.stamos.nl

Persbericht van CAOP

De statistieken over de arbeidsmarkt van alle onderwijssectoren worden ook in 2012 geactualiseerd op www.stamos.nl. Dat gebeurt voortaan door het CAOP nu op 1 januari de huidige eigenaar, het Sectorbestuur Onderwijsarbeidsmarkt (SBO), ophoudt te bestaan. Het CAOP is het kenniscentrum op het gebied van arbeidszaken in de publieke sector in Den Haag.

Onderzoek naar informatiebehoefte
De sociale partners in het primair- en voortgezet onderwijs financieren Stamos.nl in 2012 samen met ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het CAOP is tevens gevraagd in kaart te brengen aan welke arbeidsmarktgegevens het onderwijs behoefte heeft. Dit is de eerste aanzet voor een duurzame vraaggestuurde ontsluiting van arbeidsmarktinformatie.

Landelijke, regionale en sectorale gegevens
Stamos.nl bevat een grote hoeveelheid grafieken en tabellen over de arbeidsmarkt van alle onderwijssoorten, teruglopend tot 1994. De gegevens zijn afkomstig van diverse bronnen zoals DUO en CBS. Ze zijn overzichtelijk ingedeeld naar de rubrieken arbeidsmarkt, scholen/besturen, lerarenopleidingen en sociale zekerheid. Vanaf volgend jaar wordt voor het eerst veel extra regionale informatie toegevoegd. Gebruikers krijgen daarmee inzicht in landelijke, regionale en sectorale arbeidsmarktontwikkelingen zoals het aantal vacatures en werkenden, de leeftijdsopbouw, de instroom op lerarenopleidingen en het ziekteverzuim.

Factsheets
Bezoekers kunnen op www.stamos.nl tabellen in grafieken omzetten. De ontwikkelingen worden in de tijd goed zichtbaar gemaakt omdat cijfers vanaf het gewenste jaar kunnen worden geïndexeerd. De betrouwbare cijfers worden altijd toegelicht. Op de site komen ook factsheets over onderwerpen als 'jongens op de pabo' en 'de leeftijdsopbouw van docenten' te staan. Naast het in beeld brengen van cijfers, beschrijven deze ook arbeidsmarktontwikkelingen.

*

Links:
http://www.stamos.nl

Noot voor redacties


CAOP

Noot van de reda ctie,

Razende Robot Reporter