Politiebond ACP

CAO Politie: onderhandelingen op gang

De onderhandelaars van de ACP en de andere politievakbonden en het ministerie van Veiligheid & Justitie hebben de afgelopen twee dagen met elkaar om de tafel gezeten om elkaars CAO-inzetten te bespreken en een plan te maken voor het vervolg van de onderhandelingen. "Zoals verwacht was dit vanaf het begin af aan erg intensief. De onderhandelingen zijn scherp gevoerd", aldus ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp in een reactie.

"We hebben de afgelopen dagen stevig de belangen en posities van alle partijen verkend. Uiteindelijk zijn we er in geslaagd om een agenda voor het vervolg van de onderhandelingen te maken, maar de onderhandelingen zullen zwaar en hard worden."

Verschillende rondes

De onderhandelaars hebben afgesproken om een groot aantal onderwerpen in verschillende rondes te bespreken. Aan bod komen in ieder geval: inkomen, weerbaarheid en inzetbaarheid, instroom, doorstroom, uitstroom, het Landelijk Sociaal Statuut, tertiaire arbeidsvoorwaarden, zoals kinderopvang, het politieonderwijs en de positie van vrijwilligers. Gerrit van de Kamp: "Op al deze onderwerpen liggen er (grote) verschillen op tafel tussen de opvattingen van de vakbonden en de opvattingen van de werkgever. We zetten ons daarbij hard in voor de belangen van alle collega's bij de politie. Net zoals de collega's in het land zich hard inzetten voor de veiligheid in ons land!"

Wekelijkse onderhandelingen

De partijen zijn het er wel al over eens geworden dat er vanaf donderdag 12 januari wekelijks zal worden onderhandeld. Tussentijds worden er inhoudelijk zaken uitgezocht en technisch overleg gevoerd. Doel is om op 1 maart 2012 duidelijkheid te hebben over de vraag of er wel of niet overeenstemming is te krijgen.

---

16/12/11 17:09

---